söndag 24 maj 2009

The Substitute 2: School´s Out - 1998



I flera år har jag trott att det var Tom Berengers rollkaraktär som dör i denna och som Treat Williams är bror till. Så var inte fallet. Utan det fanns tydligen ytterligare en legosoldat till som var lärare och Treat Williams är bror till honom. Synd bara att Treat inte är någon Tom.
Har ni sett första filmen så är detta samma sak en gång till, bara otroligt mycket sämre. Treat tar över för att finna sin brors mördare och samtidigt kommer till att röra vid några värstingars skolgång.

Detta är en tv-film som innehåller lite blod men samtidigt sjuhundra nytolkningar på ordet fuck med så ni vet vad ni kan vänta er. Våldet är väldigt nedtonat vilket är konstigt för det är vad man vill se här och speciellt en scen i slutet fick mig att kolla upp om filmen var klippt. Eldstriderna här är otroligt fesna och ett exempel är när ett gäng personer står på fem meters håll och tömmer vad de har mot varandra och ingen träffar. Pistolerna låter sämre än ett-öres-smällare för er som kommer ihåg hur dem lät så det bör ge er ett bra grepp om kvalitén på actionen här.

Den första timmen är okej men så fort det vankas lite raffel så blir det platt fall och man ser verkligen att regissören har ingen aning om hur detta skall göras. Han borde sett den första filmen i stället för regisserat denna tycker jag. Treat Williams är okej men som jag skrev i början så är han långt ifrån en Tom Berenger. Tom är chef! Så gör er själva en tjänst och undvik denna och de två följande efterföljarna den visst fick och se om den första och bästa filmen i stället.

4 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Fan vad jag älskar scenen i 1:an när Tompa kastar ut elever genom fönstret. Uppföljarna är riktigt sunkiga och fyran var extra blajig. Inte ens Angie Everhart kunde styra upp den. Treat brukar ju annars vara stabil till 1000, men men.

Weekend Video sa...

Det känns som jag inte kommer att kolla upp dem. Jag håller mig till den första filmen i fortsättningen.

Tobias Thuresson sa...

Nä, det gör du rätt i. Leta upp Deep Rising istället om du inte har sett den. Med Treat och Famke Jansen. Bra creature-feature-raffel.

Weekend Video sa...

Står redan i hyllan sedan många år ;D
Famke är för jävla het där :D