torsdag 21 maj 2009

The Patriot - 1998



The Patriot är inte den mest kända filmen av alla Seagals filmer men det är en jäkligt bra film som jag gillar skarpt. Låg på våldsamheter men det förekommer här, tro inget annat. Bra gjort är det med. Det bästa är när L.Q. Jones stoppar två bilar ensam med dynamit och scenen med killen som följer med den voltande bilen runt och landar under den är ruggigt bra gjord! Vi får även ett par fina squibs och ett glas in i skallen på en lirare som ser ut att göra väldigt ont.

Handlingen här är att ett gäng "frihetskämpar" sprider ett virus och sedan tar över staden för att rädda sig själv och Seagal är en läkare som måste stoppa viruset. Inget avancerat utan mer en lugn historia som brister ut i lite våld då och då. Seagal är på ett soligt humör och verkar trivas i rollen. Så pass bra att han har med sin egen dotter i filmen, det är hon som är hans assistent på hans vårdcentral i början. Andra kändisar är L.Q. Jones och Whitney Yellow Robe, en väldigt fin tjej som visst bara gjorde denna filmen, lite synd för jag hade gärna sett mer av henne.

Kanske inget för de som vill se en ny Out For Justice eller Marked For Death för detta är så långt från de som det är möjligt. Utan detta är mer en liten mysfilm med Seagal som är lite undanskuffad och bortglömd. Vad som verkligen sticker ut här är fotot i filmen och den fantastiska naturen som vi får se en hel del av. Jag gillar den här miljön för det ser så fritt ut och det är ett väldigt skönt avbrott mot just betong hela tiden. Kanske ingen film som kommer att gå till historien men jag gillar den skarpt och det räcker bra för mig det.

2 kommentarer:

Daydreamer sa...

Denna är inte fullt så usel som en del kanske skulle vilja göra gällande men om man jämför med Seagal´s tidigare verk eller tex The Marker o Kill Switch så är den en besvikelse...

Weekend Video sa...

Den är ju inte ens i samma genre. Men jag gillar den för det är ett lugnt och fint tempo. Seagal verkar trivas med och räcker fint för mig så jag är fullt nöjd med denna.