måndag 25 maj 2009

Final Destination 2 - 2003På årsdagen efter den ursprungliga olycksdagen är det dags igen. Denna gången är det en ung tjej som får en vision av en enorm bilolycka precis innan den händer och på så vis lurar döden. Hennes vänner stryker med hon klarar sig tack vare hjälp av en snabb polis. Nu är det plötsligt de som överlevde bilkraschen som finner sig jagade av döden eller är det bara slumpen?

Ytterligare en uppföljare som spöar ett tråkigt original och denna följdes av ännu en uppföljare som sög den med. Men nu är det en uppföljare till på gång, den fjärde i serien och den regisseras av samma man som gjorde denna och filmen Cellular som ni kan läsa om under denna bloggen. Och som det ska vara så är denna större, bättre, blodigare, värre, roligare än den första filmen. Vi bjuds på jävligt brutala olyckor som är bland det svartaste i humorväg jag sett på film så man bara gapskrattar när man ser och de är inte bara kreativa och bra gjorda, de är jävligt underhållande med.

Tony Todd upprepar sin roll från den första filmen och vilken mening den egentligen spelar har jag ingen aning om. Ali Larter upprepar sin roll från första filmen hon med iofs och de andra är relativt okända så de skiter vi. Fast A.J. Cook är söt. Alltid något det.

Vad som är så coolt här är den fantastiska bilolyckan i början, den är för jävla bra gjord och brutal. Skolbussen med ungdomar som sitter och skriker seriekrock, seriekrock är lysande bara det påhittet! De andra olyckorna/morden är lika klockrena de. Kolla bara in scenen med personen som krossas under glasskivan och missa inte när den personen senare ligger i liksäcken, den är satan i det inte tjock den säcken hahahaha

Detta är ett sant mästerverk för det blandar svart humor perfekt med bra spänning, fin story, härligt slafs och underbara dödstillfällen och sedan är ju slutet det bland det makabraste och svartaste sedan Los Sin Nombres. Det är underbart!

Se den! Köp den! Älska den!

5 kommentarer:

mamoulian sa...

Vilket maffigt instick på utgåvan! Sanna mina ord: kör du inte japanskt igen, va! ;-D

Weekend Video sa...

Postern här är den Japanska för den var snyggast men min utgåva är bara svensk, tyvärr ;D

Tobias Thuresson sa...

Och här kommer då motvals käringen :-) Jappe-postern var förjävla ful. Sen knäcker del 3 denna rakt över knäna. Schyssta dödsfall och Mary Elizabeth Winstead. Rakt i krysset. Hårt slut i den med, för övrigt. Men, det ska sägas, jag gillar alla 3 delar skarpt och 4 ska bli intressant att skåda.

Weekend Video sa...

Där var inte många rätt men jag tycker om dig ändå ;D

Tobias Thuresson sa...

Vad bra :-)