måndag 4 maj 2009

My Bloody Valentine 3D - 2009Lagom tills att den gamla slashern My Bloody Valentine så gott som kom intakt på DVD så kom även en nyversion på samma film. Samma story så har man sett den gamla filmen så vet man uppläget i denna så man blir inte överraskad. Tyvärr har de lämnat kannibal-biten utanför denna gången och det tycker jag är synd. Men i stället får vi rejält med kills på bild och det är verkligen grafiskt och brutalt.

Ni som sett tv-serien Supernaturals kommer att känna igen stjärnan Jensen Ackles där i från. En bra skådis som funkar fint i Supernaturals men när han ska spela lite tuff här med attityd så funkar det lite mindre bra. I alla fall upplever jag det. Han känns inte riktigt trovärdig som lite missförstådd och arg yngling. Men när han i filmen inte är på det hunöret så är det inga problem, han känns annars väldigt sympatisk. Resten av gänget är inget direkt att hänga upp sig på förutom killen från Dawsons Creek och Final Destination. En riktig pretty boy där men på något vi så har han alltid stört mig. Han känner ni säkert igen men den verkliga stjärnan här är Tom Atkins. Han blåser samtliga av banan och han ser rejält äldre ut men han brinner lika strakt som alltid. Härligt att se att killen är still going strong!

Morden är fina, grafiska och brutala occh framför allt är det gott om dem. Såpass gott om dem så man blir lite trött till sist och undrar hur fan hinner människan slakta som han gör? Stämningen är fin och jag kommer på mig själv att sitta från och till och undra om inte denna slår originalet på fingrarna faktiskt. Bra tempo, gott om kills, det är grafiskt och trots sin längd på 100 minuter så går det undan. Regin är bra och själva 3D effekterna är underhållande fast kanske inte lika bra hemma som på en riktig bio som klarar det konceptet. Men jag är fullt nöjd och kommer att stoppa den i spelaren många gånger. Good shit helt enkelt!

Rekommenderas varmt!

6 kommentarer:

mamoulian sa...

Fast Ackles funkar ju mest som den där rättfärdigt ilske lille gullepojken, precis som i Days of Our Lives... Urrk, det är väl mest konceptet med Supernatural som är bra? Nä, det är bara för att de små fjortisarna ska ha nåt att kråma sig över - inte är det något som gagnar en kultist direkt :-/ *Jason Bourne, någon?* ;-D

Weekend Video sa...

Du har hängt upp dig på Bourne visst hahaha
Givetvis är det det konceptet med att locka småtöserna till bion och nog därför de har originalslutet med. Själva Supernatural är det som du säger konceptet som lockar men det blir rätt tjatigt och mer och mer trams så jag slutade titta i första säsongen. Om man gillar dne typen av serie så ska man kolla in Poltergeist: The Legacy istället. Mycket bättre på alla vis.

Mr_v sa...

Hur funkar det med 3D-grejerna hemma i tv-soffan då? Får man 3D-brillor med eller hur funkar det hela?
Är rätt sugen på denna, även om den knappast kommer upp i originalet, som hör till mina favvo-slashers, fanimej. Jäkligt skön stämning i den!

Weekend Video sa...

Jag såg inte den med glasögon utan jag körde utan, fanns inga brillor till den jag såg nämnligen men hade nog inte använt dem ändå. Försökte med spy kids 3 och det tog nästan kål på mig ;D
Men det man såg utan var att det var fan så mycket bättre än Jaws 3D och Fredagen den 13e del 3. Kanske inte lika skön stämning här utan mer mangel rakt igenom. Ge den en chans!

Mr_v sa...

Aha, okej. Tog å kollade lite på de kommande släppen och såg att de skulle skicka med 3D-brills till den. 4 par till region 1:an å snåla 2 par till reg 2... Fast fan vet om man orkar sitta med såna där jävlar på sig framför tv:n...

Weekend Video sa...

Jag kommer inte att göra det i alla fall, man ser dum ut nog redan och skulle där då komma någon så skulle paniken vara total ;D