fredag 23 oktober 2009

Mrs. Doubtfire - 1993



Robin Williams är ett komiskt geni med en grym timing och en ännu snabbare munsvada. Mrs. Doubtfire har jag aldrig direkt gillat förr och inte heller har jag sett den ordentligt. Men nu är det gjort och det retar mig bara vad jag missat så länge. Visst, den blir sockersöt mellan varven och slutet är det diabetsvarning på men det för man ta. Speciellt när det är så kul som det är här. Men även om det är Williams som äger filmen så är Sally Field, Pierce Brosnan, Robert Prosky och Harvey Fierstein med och även om de inte har så mycket att sätta upp mot Williams i kvinnokläder så tillför de allt något.

Jag gillar Williams för han är en sådan perfekt komisk skådis som även funkar fint i allvarliga roller. Toys gör han en blandning av seriös och komisk även om det inte är den lättaste filmen att ta till sig. I Insomnia är han mördaren och den som håller filmen uppe för Pacino är sitt vanliga jag på autopilot i den. I Death To Smoochy så får han fint motstånd av Edward Norton även om det såklart är Williams som tar hem spelet. Och roligast är han när han får fria händer och bara släpper loss i alla roller och efterapningar som han gör så bra och vill man se honom i full frihet så rekommenderas hans live-dvd Robin Williams: Live on Broadway. Jag har aldrig skrattat så mycket som jag har gjort när jag ser den. Rekommenderas varmt!

Men vill man se en behaglig och faktiskt bra komedi så är detta en riktigt bra och rolig film och det måste bara rekommenderas. Inte minst för Williams som totalt äger här.

10 kommentarer:

mamoulian sa...

En av mina humorfavoriter med Williams som jag annars har lite svårt för. Scenerna i restaurangen tillsammans med Brosnan är en av favoriterna... Annars tycker jag han funkar bättre i många thrillers som Insomnia och One Hour Photo.

Weekend Video sa...

Han funkar i fint i thrillers med, inget snack om saken för det räknar man inte med. Den sidan väntar man sig inte riktigt från honom.

khenrikm sa...

Ingen annan som såg programmet som Williams gjorde 1982 på tv där han presenterade klipp ur olika sci-fi filmer inför releasen av E.T.? Där var han i sitt esse! Tjugo år senare säger min polare att han har kvar detta på VHS! Fantastico! Nu är den bränd och bevarad till eftervärlden!

Weekend Video sa...

Har något minne av det så ser fram emot en kopia i det snaraste, tack!

khenrikm sa...

Klart grabben ska ha en kopia. Har du någon snitsig postlåda dit man kan skicka den så hojta till bara.

Weekend Video sa...

Fint!
Ska jag mejla den till dig eller ta den här?

khenrikm sa...

Vilket du vill. Jag nås på khenrikm@yahoo.com Men det är en kopia av ett VHS band från 1983 typ så förvänta dig ingen HD-kvalitet :D

Weekend Video sa...

You got mail!

Ingen fara alls. Bara kul att få se :D

khenrikm sa...

Tackar. Är på jobb så jag kommer inte åt min mail förrän imorgon. Men ge mig en dag eller två så lovar jag att skicka skivan.

Weekend Video sa...

Ingen fara. Kul att du kommer in här bara :D

Måste vara ett jobb med bra smak ;D