onsdag 21 oktober 2009

Children Of The Corn IV - The Gathering - 1996



Den fjärde delen är sedd och än så ser det bra ut för majsfältet även om de kastar om det lite här. Både på gott som ont. Inte lika bra som trean men avsevärt bättre än den trötta tvåan. Men here we go. Naomi Watts kommer hem till Karen Black och sin syster där. Samtidigt så lider Black av svåra mardrömmar om ett barn och vägar knappt lämna gräsmattan. Snart nog blir alla barn sjuka och alla är lamslagna. Snart så kommer de vuxna, läs Watts, på att det är nog skumt i görandet. Och mycket riktigt. En död pojkpredikant är på väg tillbaka och vill ha Watts systers kropp. Nej, inget sexuellt nu utan han är i behov av den fysiska gestalten. Han är ju spöke och vill tillbaka ju... Och på den vägen är det.

Stämningen är helt okej och det är fina effekter, blodiga och våldsamma. Men själva upplägget känns mer plankat av Sjätte Sinnet, trots den kom tre år senare! Huh? Jag har ingen förklaring på det resonemanget alls. Hur som helst. Men filmens brist är att den blir tråkig och inget som man inte sett förr. Visst ungarna blir våldsamma men inte som i de andra filmerna och själva predikanten är ett spöke för det mesta så han blir mest bara irriterande när han väl kommer. Då är han bättre i trean, det är verkligen en störig jävel det.

Watts går på som om karriären hänger på det och visar inte ens brösten. Lite illa det då karriären drog inte i gång på länge efter denna så lite hud kunde hon allt bjudit på. Black är en stabil skådis men har aldrig varit en favorit hos mig men gör sitt bra här. Vad som är bra är stämningen som är riktigt fin och goret lika så. Storyn är som Dressmanreklamen, inget nytt och full av fula människor i fula kläder. Men den håller ens intresse kvar för de resterande delarna men trean rår den inte på fast tvåan spöar den med råge. Men överlag en helt okej film om än lite småtråkig som funkar fint på egna ben med faktiskt.

Inga kommentarer: