lördag 31 oktober 2009

Dexter: The Third Season - 2008



Då var vi framme vid den tredje säsongen i den fina serien om allas våran favoritseriemördare, Dexter. Inte nog med att han lyckas göra käringen sin på smällen. Han lyckas även med att hamna framför altaret med samma kvinnfolk. Men det som tar alla priser här är det att han tar sig en lärling som han sedan visar hur det ska gå till. Men problemen börjar så fort praktikanten börjar ta egna små steg till självständighet. Att sedan lärlingen är den assisterande åklagaren gör det inte så värst smart i heller precis....

Vad kan man säga? Det är Dexter i fin form och alla kända ansikten är tillbaka även ett par nya smugit in i leden. Bland annat ser vi Desmond Harrington i rollen som Quinn. Men den som verkligen sticker ut och glänser är Jimmy Smits som Dexters praktikant med en helt agenda. Han är en favorit i vanliga fall men här är han i verkligen fin form. Weekend Video-hårdingen James Remar är såklart med han med men inte lika mycket som jag vill, tyvärr.

Ställd mot de andra så är denna lite svagare tycker jag för det blir inte lika många mord som i de andra säsongerna men det är förståeligt med allt annat som händer här. Till dess försvar så kan man säga att de här tar steget framåt och håller inte sig kvar och upprepar gamla avsnitt i absurdum. Väldigt bra tv som rekommenderas för alla fans av serien och även nya med.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Jag har aldrig varit något fan av Michael C Hall (heter han väl) sedan 6ft Under. Varför vet jag inte, men pga detta har jag aldrig brytt mig om Dexter. Däremot tänker jag se Gamer där han tydligen också är med. Nåja, man kan inte gilla allt och alla.

Weekend Video sa...

6 Feet Under gillade jag inte alls även om Hall var bra där. Men här är han verkligen fenomenal och i all sin prakt. Tycker verkligen du borde ge denna serien en chans. Och Hall en när du ändå är i farten!