måndag 26 oktober 2009

The Tournament - 2009



Hej och hjärtligt välkomna till bloggen där vi älskar att upprepa oss in i absurdum och upprepa oss är vad vi verkligen kommer att göra här och nu. Så det är lika bra att få det ur världen, ni har sett detta för! Inget nytt alls under solen och inget nytt koncept ens. Tänk er The Condemned mixat med Death Race, en smula Gross Point Blank och Albert Pyuns Mean Guns. Bara det att vi slipper hallicken Ice-T, tack och lov. Nu till det viktigaste! Får vi se bröst? Svaret kommer här under:

Nej.

Istället får vi rikligt med kills i bild och otrooligt kladdiga squibs. Tror aldrig jag sett kladdigare faktiskt och det slafsas på rätt bra här med i det stora hela med. Handlingen är den att det hålls en tävlingen med de 30 bästa lönnmördarna och det är följs av vadslagning och kameror som följer precis allt över allt. Och en stor del om inte hela England är deras lekplats. Givetvis förklaras allt för media och allmänheten med att det som hänt varit antingen en olycka eller en terroristattack. Vad som passar bäst. In i spelet kommer en tidigare mästare för att hämnas sin frus död och ni fattar galloppen.

Spelarna som sig är det inget fel på och vi ser Wing Rhames, Scott Adkins i en alldeles för liten roll, Robert Carlyle, Liam Cunnigham (Dog Soldiers!!!) och puddingen Kelly Hu. Vem som är vem får ni själva se om ni vill. Filmen i sig är våldsam och det är väl det som är det bästa med den för det är verkligen inget nytt vi får serverat här och slutet är väl smörigt i skarp kontrast med all tidigare våld men det passade väl tyckte regissören. Själv tröttnade jag. Det är våldsam underhållning med ett fint tempo men det är inget nytt som sagt. Har ni tid över så slå ett öga men inget att springa benen av sig för fast det slår senaste Wallander/Beck i väntan på nästa Colin Nutley film.

3 kommentarer:

Magnus Wersen sa...

"Nu till det viktigaste! Får vi se bröst? Svaret kommer här under:

Nej."

Har du förträngt scenen i strippklubben? :)

Weekend Video sa...

Den glömde jag helt bort, där är det bröst med hahaha

Megafett fel av mig där så tack för påminnelsen :D

Ty sa...

Loved The Tournament! Great action sequences...loved the double-decker bus chase, opening action scene and strip club shootout!