måndag 19 oktober 2009

Children Of The Corn - 2009



Remake-dags igen och denna gången är det den gamla Stephen King-filmatiseringen Children Of The Corn som fått stå modell. Eller rättare sagt, detta är en mer trogen filmatisering av novellen som King skrev. Skit samma egentligen. Se den själva för detta var bra! Storyn går jag inte in på för det har Fred gjort här så vill ni ha mer kött på benen så rekommenderas han recension. Allt för att göra det lättare för mig samt det var den som fick mig att vilja se denna i första taget så cred till Fred!

En speltid på 90 minuter som försvinner så här fort har jag inte varit med om på länge och även om det är mycket snack och lite verkstad i början så är intresset på topp och även om det bara bråkas och gnälls så funkar det fint tycker jag och sedan de har tagit beslutet att kasta in flashbacks från Vietnam mitt i ett majsfält är fanimej genialiskt! Vi får alltså se kriget rasa mellan raderna och resultatet bjuds vi på med. Här kan man prata om att leva sig in i fantasierna. Själv satt jag med ett fånigt leende på läpparna och njöt av episoden för den var skitfräck.

Blod får vi för de som vill se, bröst får vi för de som vill det och fina är dem med, alltid ett plus. Scenen i kyrkan med befruktningen är verkligen så udda som den låter och barnen visar verkligen upp en störd sida som får mig att tänka på den mästerliga Who can kill a child? Likheterna är där och barn är otäcka, inget snack om saken och särskilt när de är fler än tre och tittar på en i samlad trupp med ett elakt flin på läpparna. Huh.

Så här är en fin skräckis som rekommenderas och precis som Fred skriver så ser jag gärna fram emot uppföljare jag med. Fast först ska jag se de andra uppföljarna till originalet först men originalet hoppar jag nog på för den är så trist. Men denna bör ni allt se och i värsta fall så funkar den säkert fint som barnbekämpningsmedel.

4 kommentarer:

Mr_v sa...

Jaså, är den alltså sevärd denna? Får ta och kolla upp.
Såg om originalet för nåt år sedan och den var sannerligen inte lika skrämmande som man mindes den, men ändå med nån slags skön stämning. Klämde också ett par av uppföljarna, vilka minns jag inte, å det var skönt hjärndöd skräckunderhållning. men, hur många uppföljare finns det egentligen? känns som en hel drös.
Tack för recen, även till Fred. Denna ska kollas upp!

Weekend Video sa...

Uppföljarna tror jag blev en sex stycken faktiskt. Så många är det jag har hemma i fall. Men det stämmer säkert.

Roligt du fann den givande och ge nu den en chans, du gillar säkert den efter ett gäng stabila groggar ;D

Ninja Dixon sa...

Kul att du gillade den! Själv blev jag glatt överraskad! Nu är väl min smak minst sagt tveksam (fast å andra sidan, du gillar också Children of the corn 3...) :)

Weekend Video sa...

Det var verkligen en överraskning denna så tack för tipset :D

Children Of The Corn 3 var skitbra, inget snack om saken, så helt fel är den inte. Din smak ;D