tisdag 13 oktober 2009

The Thaw - 2009



Ett forskningsteam ute någonstans där det är is kvar finner en stor mammut i en liten bit is. En lokal isbjörn glufsar i sig lite kött och vad björnen inte fattar är att mammuten är smittad av parasiter som tar kål på stackaren. Men inte förrän forskarna tagit in nallen för att undersöka den av någon anledning. Med resultatet att parasiterna tar sig in i dem med. Och för att strö extra grädde på moset så kommer ytterligare studenter upp samt en av forskarnas dotter till platsen med. Så nu vet ni hur det går.

Val Kilmer är den ledande av forskarna och det är hans dotter som kommer upp. Att hon är korkad får vi veta relativt snabbt då hon hoppar ur bilen i en bilkö för att prata i telefon och det blir inte bättre under filmens gång. För korkade är precis vad de är i denna filmen. För att ge ytterligare ett exempel så hade inte jag ställt mig bredvid en död isbjörn och kavlat upp armarna och börjat krama om den för ett dött djur och speciellt en död isbjörn är nog inte så värst fri från skit i pälsen. Men vi kan trösta oss med att det är jänkare så det förklarar nog en del.

Effekterna är cgi för det mesta och det är okej gjort får jag säga men det är även vanlig hederlig armen-under-tröjan effekter med så vi får av båda sorter här. Agerandet är varierat minst sagt. Kilmer är som alltid bra men är med för lite. Hon som spelar dottern är inget vidare och där ligger nivån på de andra med vissa undantag. Miljön är fin då det är filmat i Kanada.

Filmen i sig är sebar men inget vidare. Slutet är precis vad man förväntar sig det ska vara i en parasitfilm och andra filmer i denna genre och man väntar mest på det ska ta slut faktiskt. Men vill ni se en bra parasitfilm så se hellre Isolation. Där är får ni en bra film på samma ämne och med betydligt bättre stämning, agerande, gore och framför allt en bättre film samt för de som vill se det lite intima stunder med en ko som ska kalva.

Inga kommentarer: