måndag 12 oktober 2009

Zorro,The Gay Blade - 1981



Zorro-filmer är något som det finns i överflöd. Zorro vid Spanska hovet, Zorro och De Tre Musketörerna, Zorro-filmerna med Banderas osv... Men de slår inte Zorro, the Gay Blade. Den saken är säker!

50 år E.Z. (efter Zorro) får Don Diego ett brev från sin far att han måste fara hem. Väl hemma upptäcker han att fadern är död. Omkommit vid en ridolycka där hästen blev skrämd av en sköldpadda. Resultatet blev att gubben dog och sköldpaddan arkebuserades på plats. Snart nog upptäcker Diego att han ska bli Zorro. Sagt och gjort. Diego är nu Zorro och en nagel i ögat på den nya guvenören som är så ond att han tvingar alla att döpa sina förstfödda gossebarn efter honom, till och med husdjuren. Men Zorro/Diego skadar sig och guvenören är honom på spåren. Men då kommer Diegos homosexuella tvillingbror Bunny Wigglesworth hem igen och tar över rollen som Zorro. Med vissa förändringar i både stil som outfit då såklart.

Detta är precis lika kul som det låter fanimej. George Hamilton som lamslog världen med sin odödliga version av Dracula i Love At First Bite är klockren här som Diego/Bunny/Zorro. men han får hårt motstånd av Ron Liebman som guvenören Esteban. Hans sätt att prata och bete sig är grymt underhållande bara det. Dialogen är skitskön och man finner något kul i varje scen så det roliga tar aldrig slut. Fotot kanske inte är det mest spännande i världen här vilket iofs kan kvitta då det mesta är filmat i studio kan jag tänka.

Så är suget efter en skön Zorro-film stort så rekommenderas denna det varmaste för gillar man Three Amigos så kommer man att gilla denna med. Den saken är säker.

Inga kommentarer: