onsdag 7 oktober 2009

Night Of The Big Heat - 1967



Den sista filmen som gjordes av dream teamet Fischer, Lee och Cushing och tyvärr är den inte i klass med deras forna storheter. Storyn är mer eller rippad av Island Of Terror och till och med samma kulisser används här. Att sedan Fischer fått med en karaktär som har en sådan extrem kvinnosyn som Patric Allens Jeff har här förvånade mig verkligen. Så långt i från de andra karaktärer Fischer använt sig av tidigare.

Cushing är inte ens på humör och verkar mest bara göra detta för vänskaps skull. Men Lee är härlig och gör en skön roll som är verkligen på hugget och otrevlig men när inte ens Cushing kan lyfta en film så är det verkligen illa. Nu är det inte så illa som det kan verka här men det är långt i från den vanliga standarden man fått av dessas herrars tidigare samarbeten.

Effekterna är verkligen inget att skriva hem om och till och med monsterna är rippade av Island Of Terror vilket spär på besvikelsen mer. Vilket är synd för förutsättningarna är här men de nås aldrig. Men fans av dessa herrar bör ändå kolla upp den för även om den inte är i toppklass så är det ändå ett sista sammanslag av Fischer, Lee och Cushing.

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Det bör ju inte gå att misslyckas med den gyllene trion, men din recension är inte den enda som lutar åt det negativa håller. Men man måste väl se den ändå :)

Weekend Video sa...

Gillar de tre herrarna så är den gjuten i samlingen men det svider allt lite när man tänker hur bra det kunde blivit :D