onsdag 14 oktober 2009

Infestation - 2009



Jätteinsekter tar över Colorado och en brokig skara personer kämpar sig fram bland spillrorna. Det är storyn och det är allt. Nu är det Sofia, Bulgarien som är stand in för Colorado och det märks inte direkt men man har sina aningar. Speciellt när det jobbas hårt för att dölja nummerplåtarna på alla bilar i bild.

Storyn är simpel men fullt fungerande. Effekterna är fullt godkända de med så ni som är allergiska mot taskig cgi kan titta här utan allt för svåra attacker i soffan. Inget direkt gore utan mer lite kladd och klegg men även en hybrid som senare förekommer ofta i filmen visas rätt starkt här. Själv reagerade jag men det beror mer på min spindelfobi än rädsla. Nu är detta menat att vara en komedi/monsterfilm och visst har den sina komiska stunder men det är för långt mellan dem och även om tempot rullar på fint så lyfter aldrig filmen. Den står mer i samma läge och puttrar och fiser.

Jag blev rätt fort trött på det då jag ville det skulle tas till nya höjder i filmen men nej, det skedde aldrig. Det är inte som om teamet inte haft råd eller kunskap för att få fart på den för det är ingen klåpare som gjort denna utan det märks det är en lirare som vet vad han vill göra här. Bara det att han inte kunde få till mer kuk i filmen så den sträckte sig över likgiltigt tidsfördriv till en skön monsterfilm utan den stannade på likgiltigt tidsfördriv. Men har ni tid över och inget annat för er så ge den en chans men vänta er inget som trotsar tyngdlagen. Se då hellre om Anacondas för den är åtminstone kul hela tiden.

Inga kommentarer: