lördag 3 oktober 2009

Rampage - 1987



William Friedkin drar sig inte för att ge sig in på egna vägar vilket han visat med både Cruising som Bug och andra filmer. Med denna ger han sig in på dödsstraffet och i fall det är okej att döma folk till döden även om de är galna. Och han tycker tydligen det när han gjorde denna men ändrade sig sen och klippte om filmen och gav den ett helt annat slut. Men denna jag såg har det ursprungliga slutet. Jag blir inte riktigt klok på den ändå för det känns som om Friedkin inte är överens med sig själv om hur han vill ha det. Eller så är det bara jag som är korkad.

Michael Biehn spelar en åklagare som ska få en mördare fälld och dömd till döden trots han själv inte tror på dödstraffet. Så det är upp till honom att få mördaren fälld och bevisad att han inte är galen. För bedöms han som galen så kan han inte avrättas. och på den vägen är det här.

Michael Biehn är bra som vanligt och i rollen som mamman till mördaren ser vi Grace Zabriskie. Men den som är bäst tycker jag är Alex McArthur. De flesta känner säkert igen honom som pojkvännen i Madonnas video till Papa, don´t preach. Här är han riktigt bra som Charlie Reece. Han får verkligen till det att både se oskyldig som störd ut. Scenen när han härjar i kyrkan är rätt bisarr faktiskt och det är inte utan att man undrar vad Friedkin har emot katolicism.

Men det är en intressant film men inget som man ske se om man vill se något med fart i. Det är mycket rättegångsscener och sådant och lite familjeraffel men inte så mycket tryck om man säger så. Men är man intresserad av ämnet och Friedkins filmer så är den värd en titt faktiskt.

Inga kommentarer: