torsdag 15 oktober 2009

Deadgirl - 2008



Dem säger ju att man aldrig glömmer sin första gång och detta är ett bevis på den saken. Och jag tvivlar på att de som får sin första gång här i denna filmen inte lär glömma det heller. Men nu till vädret.

Två lokala sluskar kommer på en ledig dag från plugget bestående av blaskig folköl och förstörelse, ett lik eller en kropp av en tjej på spåren. Med andra ord, de hittar en kvinnokropp i källaren till det lokala gökboet som är nerlagt. Snart tar det inte lång tid innan en av dem vill doppa snorren för bruden visar sig leva och är det gratis så är det gratis. Den andra av dem har ett samvete och en odödlig kärlek till en barndomsflört och ger sig hem. Men dagen efter är han tillbaka och polaren har testat sig fram. Från ha misshandlat, knäckt nacken på tjejen och ändå inte har hon dött så kommer han fram till att hon inte lever så då är det helt okej att ta för sig sexuellt. Snart nog är där fler inblandade i smeten och det är som sagt bara en fråga om tid innan allt blir offentligt fast inte utan det hela tas ett par steg rejält längre.

Nu kan detta låta som en kul film eller rättare sagt som en ovanligt svart och morbid komedi, denna är inget av det. Detta är bara svart, dystert och eländigt. Här får vi en inblick i tragiska ungdomar som totalt skiter i allt bara de får som de vill. Att det sedan är på någon annans bekostnad spelar ingen roll alls. Jaget är det viktigaste och det måste går före allt annat. Men känner i magtrakten rätt tidigt att detta kommer inte sluta på något soligt vis och vissa scener tar verkligen emot att se. Inte för det är så värst grafiskt utanför det är så vidrigt i beteende och hänsynslöshet.

Agerandet är bra och så är effekterna är med. Scenen med en viss tarmtömning fick till och med mig att bli lite äcklad så tummen upp för dem! Tyvärr får jag säga att filmen kommer till ett visst ställe där det blir komiskt och med rätta eller så är det bara jag som har sjuk humör men scenen på macken är verkligen komisk. Och efter det så är det som att luften går ur filmen lite. Den förlorar sin råhet och slutet blir lite avslaget. Även om det inte är kasst utan kanske lite väntat än oväntat tycker jag. Men ändå en fullt sevärd film som definitivt inte är för alla.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Men skulle den vara rolig a'la "Heathers" och misslyckades, eller var det meningen att den bara skulle vara svart?

Weekend Video sa...

Jag tror den bara ska vara svart. Att den sedan blir komisk vid macken är nog inte riktigt avsett tror jag. Men den är värd en titt.

Jocke Andersson sa...

Jag håller med Lizz här... scenen på macken är lite ofrivilligt rolig, och det var nog inte meningen. Deadgirl är ett väldigt svart drama, ingen komedi. Sen är de väldigt återhållsamma när det gäller gore (på extramaterialet på dvdn ser man att det från början skulle vara betydligt med grafiskt) men det gör det hela bara obehagligare.

Weekend Video sa...

Ah, vad det är härligt att ha rätt ;D