lördag 3 oktober 2009

Pinball Summer - 1980



Pinball Summer eller som den hette på video här, Gängets Hårda Sommar, är en gammal hederlig komedi av det gamla goda slaget. Alla ungdomar spelas av personer som är minst 35 och det vimlar av gott om bröst och ärtiga och fylliga damer. Storyn är enkel. Det är sommar med allt vad det innebär. Det är en flipperturnering, inga tv-spel nu utan gamla hederliga flipperspel. Det är ett lokalt mc-gäng på fyra personer och oförstående föräldrar och klantiga poliser.

En skön blandning med andra ord som använts många gånger i olika filmer med varierande resultat. Men här funkar det fint och det enda man kan klaga på är filmen är för lång. 100 minuter här är 20 för mycket. Hade de varit borta så hade filmen fått ett snabbare flyt och lite mer fart i sig men är man som jag i dag, bakis, så funkar den fint. Man kan somna till en snabb sväng och vakna till och man har inte missat något direkt av värde utan filmen rullar på sakta mak och man vet precis var man är.

Skådisarna sköter sig fint och då detta är en kanadensisk film så är det andra miljöer men de funkar fint. Fina brudar är här gott om samt något som inte visas allt för ofta på film i dag och som är totalt undervärderat. En blottare! Varför förekommer denna sköna karaktär inte mer på film i dag? Det är ju för jävligt. Jag kräver mer blottare på film, helt enkelt! Tills dess att detta blir verklighet så får vi nöja oss med denna sköna film och det är inte illa bara det.

Inga kommentarer: