onsdag 21 oktober 2009

Children Of The Corn V: Fields Of Terror - 1998



Inträde nummer 5 i serien om de majsdyrkande barnen visar inga tecken på stagnera i kvalité även om denna blev lite tråkig mellan varven. Lite underligt med tanke på dess annars rätt fina tempo och sköna effekter och blodiga mord. Men dess tråkighet kan förklaras med att huvudrollsinnehavaren Stacy Gallina är så fruktansvärt tråkig att titta på. Minimal utstrålning och ingen direkt inlevelse i sin roll är säkerligen en betydande faktor. Det samt att den latinska grävskopan Eva Mendez är med här och hon är verkligen usel i precis allt hon gör.

Annars ser vi Fred Williamson och David Carradine i småroller, så även trädgårdstomten Kane Hodder. Och så får vi en av Arquette-familjen här. Hollywoods nya svar på Baldwinsarna. Men denna har tydligen bytt kön och är kvinna nu. Hur som helst. Det är en Arquette vad nu än personen kallar sig. Och vi får Frank Zappas son Ahmet Zappa i en snabb roll i början med för de som gillar Zappa.

Bara synd den blev tråkig mellan varven för annars var det en kul liten film som höll sin mark och fortsätter hålla intresset kvar även denna. Med ha sett filmerna så tätt som jag gjort nu så är det bara tvåan som sögit balle. De andra har levererat även om denna faktiskt blev lite randig men det skyller vi på skatan i leaden. Så än så länge är jag fullt nöjd med filmerna och ser inget problem med att rekommendera någon att ge sig in i ett maraton med dem.

6 kommentarer:

khenrikm sa...

Den latinska grävskopan är visserligen usel men hon är vacker att titta på! Var nu inte sån.

Weekend Video sa...

Hon ser för jävla dum ut! Hur du kan se skönhet i henne går över huvudet på mig men alla har vi våra fetischer ;D

khenrikm sa...

Så du kommer inte att lägga an i hennes hamn om hon och jag blir ett? Det är i och för sig rätt trösterikt... ;D

Ninja Dixon sa...

Pratar ni om fruntimmret som offrar sig till Rad-gångaren? Hon var usel faktiskt, men hennes karaktär var extremt dåligt skriven också.

Men annars är jag lite småförtjust i den här filmen.

Weekend Video sa...

khenrikm:
Inte ens om ni två blev tre skulle jag lägga till i den hamnen! ;D

Fred:
Det är henne som vi tuggar om, ja. Men mest henne överlag, inte just i filmen.

Jay sa...

Jag såg den på Filmnet när den var ny men minns inte mycket av den så den måste ha varit ganska dålig ;)