söndag 26 april 2009

The Art Of Dying - 1991



Välkommen till Hollywood. Platsen där drömmar föds och dör lika snabbt men nu är det bara personer som vill bli stjärnor som dör mer realistiskt än de trodde de kunde. De blir mördade på film efter hur stora regissörer visat i sina filmer. De Palma, Scorsese, Hitchcock, alla deras mest kända dödsfall på film kopieras till priset av unga människor. Nu är det upp till en snut att stoppa slakten.

Wings Hauser inte bara spelar huvudrollen här, han regisserat tillsammans Pieter Moleveld i en film skriven av Joseph Merhi och jepp, detta är en PM-film. En brutal sådan med. Vissa av morden är rätt råa och just effekterna efter duschmordet är rätt fina. Stämningen är rätt grym faktiskt och scenen i början där Hauser skickar ut ett fruntimmer genom fönstret från fjärde våningen eller vad nu det var är totalt oväntad och med den är standarden satt.

Det är mycket perversiteter i omlopp här och det känns som de bara slängt upp en kamera och låtit den följa alla dårar och sedan utgått från dem. Just en av dem kommer i bild i slutscenen men han får ni upptäcka själva. Förutom Hauser ser vi Michael J. Pollard. En väldigt udda karaktär som jag aldrig fattat meningen med för han kan inte agera om så livet hängde på det och han beter sig alltid precis samma i alla sina filmer. Den kvinnliga fägringen står Kathleen Kinmont för. Yes, hunken Lamas ex. Här får vi se henne i närkamp med Hausers vita rumpa endast iklädd ett vitt linne när de har matsex i hans kök. Inget man är direkt beredd på att se, tro mig. Nu är det han i linnet och inte hon så ni vet det.

En lite klurig film med lite underliga scener men en grym stämning i sig och Hauser är alltid bra. Just iscensättningen av alla morden är rätt rå samt en porrklubb som förekommer en del är väldigt suspekt. Ett bra tips om man vill se något annorlunda och som inte följer den vanliga standardmallen.

Rekommenderas.

6 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Åh, denna har jag sett en trailer för. Vill se. Fan att man ska vara fattig för tillfället.

För övrigt borde du jaga rätt på One man Force och recensera. Shapiro/Glickenhaus producerade och fotbollsstjärnan John Matuszak spelar huvudrollen. Tror den skulle kunna vara "up your alley" så att säga.

Happy hunting! :-)

Weekend Video sa...

Den låter intressant. Var kan man man hitta den då?

Tobias Thuresson sa...

Jag hittade den på Ginza för några år sedan för 29:-. En sån där Hollywood Dvd-utgåva med fyra filmer på två st. flipperdiskar.

Man fick även Blue Jean Cop (så satans skön film!), Hangmen med Sandra Bullock och nån tråkfilm med Jack Palance som Hitman med Bo Svensson och Richard Roundtree på ett hörn.

Kolla reabackarna på willys och ica och sådär också.

Weekend Video sa...

Hittat, beställt och betalt den redan ;D
Med lite tur så kommer den i veckan.

Såg trailern med den härliga trailer-rösten från förr och scenen med kylskåpet sålde mig direkt hahahaha

Tobias Thuresson sa...

Han kastar inte bara kylskåp utan även en kille i tropikhjälm och khaki-byxor, så du kommer inte bli besviken. ;-) Ser fram emot recensionen. En av mina favorit filmer i b-actiongenren.

Weekend Video sa...

Tropikhjälm! Fan , en sådan jagar jag ju hahaha