lördag 4 april 2009

Beowulf - 1999




Ytterligare filmatisering av den gamla legenden om Beuwolf och Grendel. Denna gången är det Christopher Lambert som ska bekämpa honom och till hjälp har han puddingen Rhona Mitra.
Storyn går vi inte in på utan vi struntar i det. Denna gången är Lambert vithårig och rör sig som en gymnast när han slåss och skuttar runt. Vilket han gör ofta här. En hel del slagsmål och monsterraffel bjuds vi på samt en jäkla massa underliga vapen.

Vad sägs om till exempel världens största rakkniv? Den är enorm och används inte till att raka med, den saken är säker här. Vi får även enorma och konstiga svärd och rustningar. Vattenledningar i gamla slott men ingen elektricitet och det är inte utan att man undrar vilken tidsera detta egentligen utspelar sig i. Det är emellanåt verkligen en bizarr film minst sagt. Men vi får lite latexmonster och ett snyggt fruntimmer så varför klaga?

Layla Roberts som spelar monstrets mor har verkligen en fin kropp och den visas upp titt som tätt och det gillas i denna stugan. Hon har mest gjort filmer för Playboy, 11 stycken för vara exakt. Rhona Mitra håller kläderna och bjuder inte på så mycket hud som man hade velat se. Lambert visar bröstet men det kunde han gärna fått slippa för min del.

Annars är det lite latexmonster, lite svärdsstrider, lite naket och en del konspirationsteorier som yttras. med andra ord, det vanliga standardköret i en monsterfilm och detta är inte bland det bästa av dem men heller inte den sämsta av dem. Funkar fint för stunden mest pga de bizarra prylarna, Mitra och monstermamman. Fast det som stör mig mest med den är det att Lambert inte bara hånglar med Mitra, den jävlen fick till och med betalt för att göra det!

Inga kommentarer: