onsdag 1 april 2009

Dirty Mary Crazy Larry - 1974



Trots titeln så är detta ingen porrfilm, även om jag trodde det länge själv utan en exceptionellt bra bilåkarfilm med Peter Fonda, Susan George, Adam Roarke och Vic Morrow. Denna har ett sådant fantastiskt slut så det är inte sant. Regissören John Hough som även gjort Legend Of Hell House och Twins Of Evil har gjort ett kanonjobb här. Har ni inte sett denna så bara måste ni göra det. Samma med Twins Of Evil, en av de bästa Hammer-filmerna som gjorts och som jag är jäkligt sugen på att se om nu efter denna! Och för er fans av Roddy McDowall så är han med i både denna som i Legend Of Hell House.

Handlingen är simpel. Larry och Deke rånar ett varuhus och får Mary på halsen samt en jävla massa poliser. Nu ska de bara ta sig därifrån. Det är allt. Men det är egentligen inte allt för vi bjuds på fantastiska biljakter, fint spel av samtliga och en väldigt skön dialog. Fonda är bra som Larry och Susan George är härligt söt och 70-talsaktig i denna men min favorit är Adam Roarke som Deke. Han är kanon med sitt lugna spel och är en perfekt motsatsen till Fondas lite ettriga karaktär och Georges lite bimboaktiga sådan fast hon är inte så dum som man tror. Men fin, det är hon här. Vic Morrow stjäler nästan showen som den besatte polisen som vägrar ge sig och som leder fram till det grymma slutet men Roarke står som vinnare hos mig.

Förutom biljakterna får vi fina miljöer och ett härligt sommarväder och milslånga raka vägsträckor som man bara vill trampa plattan i mattan på om man hade kört där för så härlig är denna filmen. Och en film med ett sådant här slut får man ju inte bara missa!

Rekommenderas så in i helvete!

Inga kommentarer: