tisdag 21 april 2009

Wrong Turn 2: Dead End - 2007


Wrong Turn var en blixt från klar himmel i all sin eleganta våldsam och enkelhet. Jag blev golvad över hur bra den egentligen var/är. Så när det skulle komma en uppföljare så givetvis fälldes taggarna ut. Mest av att man inte ville att de skulle göra en sämre uppföljare som skulle ta glädjen ur den första filmen vilket de inte gjorde heller utan vi får här är en skön film för alla.

Ett litet produktionsbolag har kommit på den eminenta idén att göra en dokusåpa i samma skog som våran favoritfamilj. Såpan som baseras på ett överlevnadskoncept i en post-apocalyptiskt miljö leds av en pensionerad militär och den hinner inte ens starta innan den första av dem ligger på grillen. Jepp, det är inavlad kannibalism som gäller och det blir grafiskt med så håll i hatten!

Skådespelarna är väl inte det bästa och det är väl synd att säga att de försöker men ett par av dem gör det i alla fall. Henry Rollins är klockren i rollen som Dale Murphy, militären som leder såpan och Ken Kirzinger som en av de inavlade lirarna. Resten gör väl sitt, de är mer som slaktprodukter här för slaktas gör det.

Det är slafs, klegg, blod och inälvslekar som gäller och vi till och med får en födsel att bita i och för att bryta av i kladdandet så blir det lite naket med. Det är skillnad på goren här mot den i Planet Terror tycker jag för här är den avsevärt roligare och betydligt grafiskare. Det är som de valt att gå ut så hårt de kan redan från början och inte tänkt att sluta sist. Men det är samtidigt lite komiskt mitt i allt slafsande och det tycker jag gör att denna funkar bra. Det blir inte en sedvanlig upprepning av den första filmen rätt av bara utan de gör något nytt av det konceptet och vi får se mer av den härliga familjen.

Så gillade ni den första filmen och inte sett denna så gör det för det är en skönt underhållande film och snart är trean här med så det gäller att vara förberedd!

8 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Jag är grymt peppad på 3:an faktiskt, men frågan är hur de ska överträffa denna, som ju är helt klockren.

Först suckade jag trött över dokusåpa-upplägget men sen kom den igång och slafsade på jävligt bra.

En favvo detta som åker på med jämna mellanrum.

BTW - Mutantungen som slickar i sig blod under trädet freaks me the fuck out varenda gång. Ryser bara jag tänker på det :-)

Jocke Andersson sa...

Första halvtimmen av tvåan fick mig först att tycka att det var en i raden av usla uppföljare, men sen kom både Henry Rollins och goret igång! Den har inte riktigt samma sköna stämning som ettan, men den är underhållande och skönt blodig. :)

cozzi sa...

Fin film, men jag saknade allt Rollins rosa långkallingar...

Tobias Thuresson sa...

Cozzi: Haha... det skriver jag under på. Dom borde han ha i alla filmer han gör hädanefter.

Jockeman sa...

Tyckte ettan var mycket bättre....

Weekend Video sa...

Jockeman:
Ettan är en bättre film men denna är skönt underhållande. Tack för du läser!

Tobbe T:
Ytterligare en anledning att använda gummi med dina Moore-bimbos ;D

Jocke A:
Absolut :D
Börjar lite trevande men kommer snart nog i gång och slafsar på :D

cozzi.
Erkänn! Du vill ha sådana själv, helst med "renslucka" där bakpå ;D

Anders, Film- och Musikbloggen! sa...

wow, den här är så jävla bra!!

Weekend Video sa...

Anders:
tack för du läser :D