lördag 11 april 2009

Spiders - 2000




Ett gäng ufojagande reportrar från den lokala skoltidningen får rövarna fulla när de kommer ett haveri med ett rymdskepp på spåren. Armén har testat en ny sort spindel med något utomjordiskt och nu har resultatet landat. Med en frys full av kändisar typ J. Morrison och Kennedys kropp så börjar en vild jakt på friheten och ett bra insektsmedel.

Hjältarna på NU IMAGE har aldrig varit rädda för att prova på nya genrer och just djurskräcksgenren är något de ofta är och rotar i. Denna har jag sett tidigare och inte gillat då mest pga jag tåler inte spindlar och ännu mindre sådana här filmer. Fast nu åkte den i efter att ha inhandlats efter en stabil rekommendation och det var verkligen en överraskning. Mycket bra effekter av KNB och en del cgi som är oundvikligt i denna sortens film. Men modellen i slutet är enorm och det känns denna är påkostad för att vara NU IMAGE och det är skoj att se.

Regisserad av mannen bakom Crocodile 2: Death Swamp och inga direkt kända framför kameran så blir det verkligen en kul stund man bjuds på här. En hel del vidriga effekter må jag säga, speciellt om man inte gillar dessa jäkla djur och ett fint tempo. Lite dum dialog och korkat agerande men annars inget direkt att anmärka på.

Rock on!

Inga kommentarer: