torsdag 9 april 2009

Jurassic Park III - 2001




Den sista delen för nu åtminstone i denna serien är min favorit av dem alla. Rappt tempo, lagom lätt story och inget invecklat som i den andra två och vi får lite riktig dinosaurieraffel denna gången. Med andra ord, vi får se folk käkas upp i bild och utan en massa trams innan.

Sam Neill är tillbaka och så är även Laura Dern fast i en mindre roll och vi får även se William H. Macy (alltid sevärd!) bli jagad av dinosaurier. Joe Johnston som regisserat har verkligen gjort ett bra jobb och det händer något hela tiden och det händer i bild. Och till skillnad från de andra två filmerna så är inte längre T-Rexen det största problemet i filmen vilket är bara bra. Vi får helt andra skräcködlor denna gången, Téa Leoni inräknad, och vilka det är det får ni själva ta reda på. Något skoj får där vara kvar för er att upptäcka.

När den första filmen så gott som kom med ett happy meal och tvåan var ett perfekt botemedel mot lusten att vilja se en bra film så är detta det bästa inträdet i serien för här tramsas det inte utan det är pang på och så fortsätter det. Detta är ingen barnfilm som de andra två så denna kan ni se utan att skämmas inför polarna. Bra och kul film!

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Håller med om att det är ett härligt dino-raffel i den här. kan för mitt liv inte förstå varför den fått så mycket skit.
Dock måste jag erkänna att jag även tyckte del 2 var ganska kul, särskilt slutet...

Weekend Video sa...

Folk har de mest dumma inställningar till bra film har jag upptäckt. Vet inte vad som är bra om den så trampade på dem ;D
Tvåan har jag sett klart en enda gång och det var den första gången jag såg den. Alla andra gånger jag gett mig på den så har jag stängt av. Den är alldeles för dryg tycker jag.