onsdag 1 april 2009

Race With The Devil - 1975



Två par ger sig ut på semester i Januari månad för att slippa alla andra turister och de har skaffat sig en rejäl husbil och ger sig ut på vägarna. Allt går fint ända tills de stannar på en öde väg och där blir ofrivilligt vittne till en offerrit vid en satanistisk rit. Givetvis blir de upptäckta och med satanisterna i hälarna blir det en farlig väg att färdas med en husbil.

Denna kom året efter Dirty Mary Crazy Larry och innehåller även denna Peter Fonda och i andra rollen ser vi Warren Oates. Vi ser även Loretta Swit från tv-serien M*A*S*H och R. G. Armstrong och som regissör har vi Jack Starrett. Mannen ansvarig som regissör för The Losers, Cleopatra Jones, Slaughter och som skådis känner de flesta av oss igen honom som Galt i First Blood. Han syns även i filmen som ledaren för riten i början och på en bensinmack i slutet av filmen för de som undrar vem han är.

Storyn är enkel och det räcker för spelet här är kanon och kemin mellan Oates och Fonda är kalas att titta på. Biljakter får vi inte förrän i slutet men när det väl kommer så kommer det! Här får vi bland annat den klassiska scen där en bil exploderar i samma stund som den åker över ett vägräcke! Vi får även rejäla närbilder på skallerormar och hur man bäst bekämpar dem med en skidstav när de biter en i ens garbadinbyxor. Biljakterna är spännande som tusan och scenen när Fonda är på taket och de närmar sig en bro är en klippa. Ni förstår om ni har sett den.

Kanske inte i samma klass som Dirty Mary Crazy Larry men sen är det inte samma sort film heller. Iofs har båda Fonda i sig men det är också det enda. Mycket skön stämning i hela filmen som håller för många visningar och givetvis ett lysande slut. Har ni inte sett den än så gör det!

Rekommenderas varmt!

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Tog å spanade in den här efter att ha läst om den både här och (tror jag) på Gummimonsterfetischism. Och hur denna har kunnat gå mig förbi i alla år vete fan, för jäklar vilken pangrulle! Räddade min lediga måndagsförmiddag!

Weekend Video sa...

Vad kul att man kunde rekommendera något som föll herrn i smaken :D