söndag 19 april 2009

Planet Terror - 2007



Jag är ingen större av Rodriguez eller hans sidekick Tarantino och deras Grindhouse-spektakel imponerade verkligen inte på mig. Tarantinos Death Proof var den filmen som fick mig inse att Kurt Russel bör hålla sig till Disney-filmer i fortsättningen och Tarantino verkligen är så usel som jag alltid tyckt han är som regissör. Och att Rodriguez bör hålla sig till sina Spy Kids för det är helt okej filmer till skillnad från Once Upon A Time in Mexico som verkligen var usel. The Faculty därmot är en klassiker och pre-Tarantino. Men nu till denna.

Här har han samlat en hel del skådisar från både egna filmer som Tarantinos och vi får här för nämna några, Bruce Willis, Jeff Fahey, Michael Bienh, Michael Parks, Josh Brolin, Freddy Rodriguez och Rose McGowan. Hon är fin som fasiken här men agerandet är det verkligen ingen stil på emellanåt. Kanske underlättade att hon fick till det med Rodriguez själv under inspelningen. Vem vet? Men det hjälpte säkert till.

Effekterna här är välgjorda som sig bör av Nicotero och Berger och det är en jäkla massa klegg, slafs och blod. Cgi blandas friskt med latex och är man på rätt humör eller bara inte van vid gore så är detta en fin upplevelse men är man van vid det så tröttnar man till sist för det är så överdrivet. Visst, det är meningen men det hjälper ändå inte om man blir uttråkad till och med av det. Kanske är jag som börjar bli för gammal för det eller också är det för att man sett för mycket av det så det har spelat ut sin roll.

Inget större fel på denna filmen om man tar det för vad det är. En popcorns-film. En sådan som det bara är att slänga på när man inte vill tänka eller bara vill fördriva tiden. Då funkar den fint men inget man ska fundera för mycket över eller söka logik i för det är inte lönt. Det är underhållning eller snabbmat för hjärnan om man vill se det så. Tyvärr så har de haft den dåliga smaken att ha med Tarantino i en roll och den rollen är med alldeles för lång för han är verkligen ingen skådespelare. Det enda roliga med hans insats är hans läspande, det är nästan lite sött, men bara nästan.

Inga kommentarer: