måndag 13 april 2009

Island Of Terror - 1966



Ett experiment som egentligen ska stoppa cancer går fruktansvärt illa på en liten ö i engelska kanalen och folket på ön börjar dö på ett hemskt sätt en efter en. Två doktorer åker dit och de är verkligen inte förberedda på vad de finner.

Terence Fisher mannen bakom otaliga Hammer-filmer och andra höjdare med Peter Cushing har här fått till en mysig liten film som trots sin ålder är rätt vågad för sin tid. Speciellt en viss dialog i slutet är väldigt oväntad och en viss scen med Cushing överraskade mig i alla fall. Självklart är Peter Cushing och håller ordning på torpet. Han myser i sin roll och har väldigt vassa slutrepliker i alla tillfällen i filmen. Kul att se!

Monsterna i filmen kanske inte är det mest skrämmande men de funkar fint här och de har verkligen fått till det med deras attacker och sådant och slutet på filmen får verkligen en att undra hur mycket som har tagits från denna till The Mist. Likheterna är rätt stora faktiskt nu när man sett denna. Misstänker att antingen King eller Darabont sett denna mer än en gång.

Kul liten film som rekommenderas för Cushing-fans och andra älskare av Terence Fisher. Ni andra gillar säkert den med.

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Terence Fisher och Peter Cushing, det går liksom inte att misslyckas. :)

Weekend Video sa...

Det är verkligen ett fint radarpar det :D