lördag 25 april 2009

Mean Machine - 2001



Benknäckargänget med Burtan har kommit i två versioner utöver hans original. Adam Sandlers med samma namn och en mer komisk ådra och denna engelska fotbollsvariant som också är komisk. Jag gillar alla tre fast originalet är givetvis bäst och en underbar film. Denna här funkar jättefint med och tiden flyger i väg och det var länge sedan 95 minuter försvann så fort.

Vi får många sköna engelska skådespelare och karaktärer som Vinnie Jones, Danny fucking Dyer, Jason Statham, Jason Flemyng, David Hemmings och fler som man känner igen som Geoff Bell från Botched där han spelade Boris, en väldigt komisk karaktär. Här är han en sadistisk vakt. Jason Statham är kanon i rollen som munken och trots bristen på repliker så har han flera sköna scener. Bland annat hans fantasier i målet är värda pengarna bara dem.

Annars är det fångliv och fotboll som gäller. Inga direkta duschscener eller våldtäktsförsök vilket är synd för det sådana scener man är van vid att se vid det här laget i filmer om just fängelser. Men istället får vi världens värsta par ögonbryn i Hemmings panna som kan sänka allt man kastar åt dem. Dem är enorma!

Så är ni sugna på lite boll och pallar inte spela själva och har 90 minuter att slå ihjäl så släng på denna. Ni kommer inte att ångra det beslutet.

Inga kommentarer: