lördag 25 april 2009

American Born - 1990



Sally är en ung kille som har fastnat helt i gamla gangsterfilmer och att hans familj är direkt inblandade i just sådan verksamhet gör det kanske inte lättare heller. Men en dag så mördas farsan och torteras och Sally, han hamnar i chock. När han väl kommer till sans igen så har han fastnat i tron att han är en gammaldags gangster och beter sig där efter när han startar upp hämnden och jakten på farsans mördare.

Säg vad man vill om PM men originella historier kan de verkligen hitta på. Riktigt låg budget och så gott som okända ansikten förutom Joey Travolta och Robert Gallo, vilka båda vi har sett förr i PM´s filmer, så är det inget där som får en att höja på ögonbrynen i det första laget. Den första halvtimmen gjorde mig väldigt skeptisk till denna och efter ha lagt undan den en stund och sedan tog tag i den igen så tog den sig. Sen rullade det på fint med gott om pang-pang, explosioner och lite naket. Att den var full av intressanta kameravinklar är att överdriva då de endast bara använder en men filmen har sin charm och just den originella storyn driver på.

Absolut inget för alla men gillar man gangsterfilmer så kan den funka och tycker man idén låter skön så kolla upp den. Men annars är detta nog mest för PM-fans med abstinens. Jag gillade den konstigt nog.

Inga kommentarer: