tisdag 7 april 2009

Swordfish - 2001



Hehehe detta är verkligen en cool film. Från den fantastiska sprängningen i början till bussresan i slutet så går det verkligen undan. Tiden flyter, Travolta har skoj som skurk och Halle Berry visar rattarna. Hugh Jackman är lika trevlig som han alltid verkar vara och Vinnie Jones har få repliker. Härlig story med fräck dialog som denna:

Stanley: What are you still doing here? Look, I'm beginning to lose my sense of humor about all this.
Ginger: Ok, then I'll cut to the chase. If you want a chance in hell at getting your daughter back you better listen up. Unless of course, you want to stay here, in this loser existence, while your daughter grows up to be a fluffer in her new daddy's videos.
Stanley: With the courtesy of not confusing your own childhood with my daughter's.

Jackman spelar datahacker som inte får träffa sin dotter vars mors nya man är porrfilmsproducent/filmare, får erbjudande om att hjälpa till med ett rån i cyberrymden. Vad han inte räknar med är konsekvenserna det för med sig. Men vad gör man inte för sina barn?

Stabilt regisserat av mannen bakom Gone In Sixty Seconds, Dominic Sena och avsevärt bättre än sitt rykte är filmen. Själv gillade jag den när den kom och gör det fortfarande. Härliga actionscener, tuffa pojkar och en mycket fin Berry garanterar denna en välförtjänt plats i min samling och där kommer den att stanna. Vad som är tråkigt är att det är alltid så lågt ljud på Warners DVD-släpp, denna hade suttit fint med ett röjigt DTS-spår.

Kalasunderhållning för alla oss med bra smak. Ni andra som inte gillar den får skylla er själva.

Inga kommentarer: