tisdag 14 april 2009

Green Street Hooligans 2 - 2009



Ärligt talat så har jag inget minne av den första filmen mer än att Elijah Wood och Claire Forlani är med och hon är söt som vanligt. Men annars är det helt tomt. Kan inte varit någon höjdare då. Denna gången har ett par av huliganerna hamnat på kåken och givetvis fortsätter det där. Men så förflyttas tre av dem till ett annat fängelse och där hamnar de direkt i underläge och ja, ni förstår resten. Klimax är att det ska släppas ett gäng fångar och de tre hamnar på en lista där de är aktuella och från ett annat håll kommer en annan lista med deras tre fienders namn på och det blir att det ska spelas boll om vilka som ska få gå.

Detta är en brutal film med mycket våld, nästan för mycket så man tröttnar på det. Det är så orealistiskt hur mycket stryk de får och tar och sedan dagen efter är uppe och springer som inget har hänt. En kille får näsan så gott som avbiten men kommer nästa dag med ett plåster. Man läker fort om man är på kåken och är huligan. Man tröttnar till sist på det överdrivna våldet och man till och med blir lite förfärad av det. Speciellt när det är gjort som detta är och folk går omkring som vanligt dagen efter en misshandel.

Enda saken som överraskade mig var att se Matthias Hues i rollen som fotbollsspelande ryss. Inga repliker men man märker det är honom. En okej film faktiskt men samtidigt en lättglömd sådan. Inget man kommer minnas om tre veckor och redan nu känner jag hur den glider ur minnet. Och som alla vet så är I.D. den bästa huliganfilmen.

Inga kommentarer: