lördag 25 april 2009

Disorderlies - 1987


The Fat Boys är mer än en simpel rapp-grupp med tre feta killar. De var ett fenomen! Inte nog med de var bland de första att använda beat box de gjorde även roliga filmer som denna och Krush Groove. Fast denna är den enda som de hade huvudrollerna i. Tyvärr är den roligaste av dem död nu, dog 1995 av hjärtinfarkt och en matchvikt på 207 kg. Samt anklagelse om sexuellt utnyttjande av minderåring på sig. Tragiskt hur som. Men nu till filmen!

En rik snubbe i Florida har en förlorare till brorson som är skyldig varuhuspsykot i Cobra massor av pengar. Givetvis kan han inte vänta tills farbrodern har dött så han tar in de tre värsta vårdare han kna hitta och gissa vilka det är? Inte nog med att de vänder upp och ner på huset, de tar med gubben på rullskridskodisco (varför är detta fenomen dött? måste starta upp sådant igen, tänk Roller Boogie!) och ger honom hans första stånd på 50 år, spelar poker med hans piller och käkar en jäkla massa mat och rappar lite. Allt totalt oförargligt och harmlöst precis som en skön 80-tals komedi ska vara.

Massor av fysisk humor och utdelande av lusingar samt taskigt mode. Framför allt en lurvig hatt väckte mitt intresse och hittar jag bara en sån så kommer det en bild. Det är roligt och avslappnat och tiden går fort. De tre glada lirarna kanske inte är världens bästa skådisar men de har roligt och det märks på dem. Ralph Bellamy som de flesta känner igen från Ombytta Roller med Eddie Murphy har kul med grabbarna och han funkar fint som motvikt till dem och deras inte alltid övertygande spel.

En lättsam och kul liten film att ha mysigt åt och det är bara att erkänna, dessa är de bästa rappare jag har hört och deras version av Jailhouse Rap är skön. Kolla upp!

Inga kommentarer: