måndag 6 april 2009

The Unnamable II: The Statement of Randolph Carter - 1993




Denna filmen tar vid direkt där den första filmen slutar. För er som inte sett den så leta upp det engelska reg 2-släppet för där får ni båda på köpet. Ni kan läsa om den här, förvånansvärt bra film faktiskt. Nu är inte denna dålig på något vis men skiljer sig rätt friskt från den första filmen. Och man kan se denna som en direkt fortsättning eller förlängning av den första filmen så blir den ännu bättre faktiskt.

Men vi kör lite story för att öka eventuella intressen.

Randolph som överlevde massakern i den första filmen och kom undan med The Necronomicon beslutar sig för att ge sig ner i tunnlarna han funnit under kyrkogården och tillsammans med en professor gör de en fasansfull upptäckt. Det var visst inte över som de alla trott!

Stabila insatser från Mark Kinsey Stephenson Carter, som störde miog en hel del i den första filmen men här kommer verkligen karaktären till sin rätta och han växer på en. Annars ser vi John-Rhys Davies som professor i grottan och som monstret ser vi denna gången Julie Strain. Ni som kan eran Andy Sidaris vet mycket väl vem hon är!

Fina latexmonster får vi även här även om jag personligen gillade monstret i den första filmen mer och då menar jag hur det spelades då. Speciellt dess rörelseschema och sådant. Annars är det så gott identiskt och vi får mer blod i denna men mindre attacker i bild men desto fler sådana än i första filmen. Jag vet det låter konstigt men ni förstår när ni ser den själva.
Bra uppföljare till en bra film och det är bara att införhandla och njuta av nu i vårvärmen med en kall pilsner.

Inga kommentarer: