torsdag 2 april 2009

Fright Night Part 2 - 1988Som alltid när en film blir en hit så kommer det så gott som alltid en uppföljare, så även här. Denna gången har det gått lite tid sedan Charlie dräpte sin vampyriserande granne med hjälp av tv-shows-värden Peter Vincent. Charlie har ny flickvän och tillbringat de tre sista åren i terapi för att sluta tro på att vampyrer finns. Peter är fortfarande lika övertygad. Men behandlingen verkar funka tills Peter får en ny granne som visar sig vara syster till Charlies förra granne och nu gärna vill ha lite payback. Och so it goes on....

Roddy MacDowall gestaltar än en gång Peter Vincent och William Ragsdale gör Charlie igen. I de andra rollerna sticker mest Brian Thompson ut och han har en enormt sjukt stor tunga! Tom Holland som regisserade första filmen är utbytt mot Tommy Lee Wallace och det är inget vidare bra val tycker jag. Inget fel på regin direkt men det är alldeles för tamt och tråkigt denna gången.

Borta är den mysiga stämningen och känslan av rysningar som den första hade. Nu är det mest småsegt och ointressant. Effekterna är här inget fel på och visst försöker denna vara lika lättsam som den första men denna är varken det eller skrämmande alls. Det enda jag satt och tänkte på var hur jäkla skön Peter Vincents lägenhet är och hur mycket jag skulle vilja ha den. Sen var utgåvan jag såg i fel format då den är inspelad i 2.35 och denna var i 4.3. Det har sin betydelse det med men när det gäller det tråkiga och sega i filmen så spelar det ingen roll. Det blir inte bättre trots rätt format här.

Där Chris Sarandons vampyr var erotisk och mystisk ser dessa mer ut som några snedknullade modeoffer än tidlösa vampyrer. Tyvärr så kunde denna blivit bättre med en annan regissör, casting och framför allt behövt ett snabbare flyt i filmen för den är alldeles för seg i tempot och hade gärna fått vara en 10 minuter kortare. Men gillar man karaktärerna från första filmen så kan man gärna se denna men vänta er ingen lika bra film bara.

2 kommentarer:

mamoulian sa...

Ok, har läst den nu... ;-)

Mina grannar suger hårdare! ;-D

lizzardking sa...

Usch, nu blir det snuskigt helt plötsligt! ;D