lördag 4 april 2009

Cleopatra Jones - 1973




Det är inget att förneka att efter ha sett Race With The Devil av Jack Starrett så föll suget på att se denna just för att det var han som regisserat den. Och detta var verkligen ett sömnpiller. Blaxploitation är skoj för det mesta och visst har denna sina höjdpunkter, inget snack om saken. Till exempel när Jones mejar ner två pensionärer i rullstol, hejdlöst kul scen samt att se när hon sänker en "honky" med en platådojja i nacken. Annars var det inget vidare.

Tamara Dobson är ingen vidare skådespelare och hennes karatekunskaper är nog inte så värst bra att diskutera då hon inte verkar vara något vidare på det. Annars är det en lång tjej som är väldigt söt i sin afro men hennes klädval är verkligen i det hiskeligaste laget. Som motspelare i filmen ser vi en överspelande Shelley Winters som den lesbiska ledaren för det stora knarksyndikat som Jones stoppar hela tiden. Hennes perukbyten är legendariska i den här fimen. men den som stjäler filmen är Antonio Vargas i rollen Doodlebug Simkins, karismatisk pimp och knarklangare med två otroligt korkade polare och en vit chafför i gul uniform.

Fint foto och bra regi som väntat men stuper på Dobson som är otroligt slätstruken som skådis och har lika mycket uttryck som en sur disktrasa. Hade filmen varit med Pam Grier i stället så hade den däremot verkligen blivit en höjdare, den saken är säker!

Inga kommentarer: