söndag 12 april 2009

Autopsy - 2008


Ytterligare ett nytillskott i den populära 8 Films To Die For-serien. Denna gången är det 5 idioter som kör rattfulla och krockar givetvis med bilen och hamnar på ett sjukhus som kanske inte riktigt är inriktade på patienternas bästa.

Manuset är inte det mest nyanserade men det behöver det inte vara i denna genren. Här satsas det på gore och slafs och det är vad vi får med. Det är bara hederligt latex som används och det finkar fint. Det är grafiskt och detta är verkligen vad man kan kalla för tortyrporr som det är så populärt att kalla gore-filmer för i dag. Åtminstone i kvällstidningarna och dess kritiker är glada för det samt hel del småknattar som ska imponera på polarna. Vad som är bra med denna filmen är att vi får se de flesta idioterna vi stör oss på få precis vad de förtjänar ordentligt medan andra kommer allt för lätt undan. Men man kan inte få allt.

Robert Patrick, Michael Bowen, Jenette Goldstein och Robert LaSardo sköter sig fint medan resten av de yngre förmågorna bara är störiga. Man vill bara se de jävlarna lida och det får man i viss del med fast inte alla så som jag hade velat se. Bra effekter och en lagom stor cast men filmen saggar i tempo efter en timme och man kommer på sig själv med att göra annat. Inget som kommer att ses om men den spöar Hostel-filmerna med råge för dem som är intresserade av att veta det. För Hostel är väl det som folk i dag refererar till som tortyrporr vilket jag finner långsökt då Hostel 1 & 2 suger åsnepung!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag skulle aldrig, observera "aldrig", använda mig av ordet tortyrporr. Det är helt enkelt för dumt och kvällstidningsaktigt. Så jag håller med dig på den fronten :)

Weekend Video sa...

Tänk dig när svensson sitter med lördagsgroggen och tidningsbudet kommer och löpsedeln skriker tortyrporr. Han köper 10 ex direkt av tidningen och hoppas på porr. I stället får han läsa om skräckfilmer. Dem är duktiga våra murvlar på att hitta "nyheter".