lördag 18 april 2009

Poolhall Junkies - 2002



Ibland är det skönt att slänga på en film som inte bara består av våld, mutilationer och mera våld utan bara innehåller sköna filurer och gärna spelande av något slag. Typ Rounders. Nu handlar denna lilla filmen om biljard och det finns det inte för många filmer om där ute även om Paul Newman gjorde The Hustler och The Color Of Money. Så det vore på tiden det kom fler sådana för denna är riktigt skön.

Mars Callahan som inte bara spelar Johnny har även regisserat filmen och vi ser Christopher Walken och han gör sin stöt i filmen som vi ser på riktigt. Meningen var att han skulle göra en provstöt innan han skulle göra den svåra som vi ser i filmen men han bad dem att låta kameran gå så satte han den på första försöket. Chaz Palminteri är även han med och gör sin sedvanliga hårding/svin och vi får Rod Steiger i sin sista roll med innan han gick bort. Clintans dotter Alison Eastwood spelar Johnnys flickvän och hon är verkligen fin att vila ögonen på även om hon inte är fullt övertygande som skådis i vissa lägen.

Kanske inte det mest originellaste manuset i världen då man sett det innan i både Rounders som Swingers men jag gillar den skarpt. Jag hade inga förväntningar första gången jag såg den och den håller fortfarande fint tycker jag. 95 underhållande minuter får man varje gång och jag är fullt nöjd med det. En bra film helt enkelt!

Inga kommentarer: