lördag 11 april 2009

Felon - 2008




Kåkfarar-flicks är alltid kul att vila ögonen på och detta är inget undantag på något vis. Stephen Dorff spelar Wade, en kille som slår ihjäl en inbrottstjuv. Problemet är bara att han borde ha gjort det inomhus då hade han kommit undan med det men nu var det på gträsmattan så han åker in själv på tre år. Redan i häktet får han en fiende och det fortsätter in på the big house med. Men saker och ting lättar upp när han får massmördaren John Smith, Val Kilmer, som cellkamrat samt att han får lära sig reglerna och hur allt funkar. Men saker och ting är inte lätt och speciellt inte med deras sadistiska vaktchef grymt spelad av Harold Perrineau. Och snart finner sig Ward med ett längre straff.

Hård, brutal och grym film som trots sin låga budget räcker långt. Val Kilmer som är en personlig favorit är verkligen bra här och visar mer kraft än han gjort på länge och nu ska han visst vara med i Werner Herzogs remake på Bad Lieutenant med Nicholas Cage. Jepp, ni läste rätt! Stephen Dorff har aldrig varit så värst populär hos mig men han funkar fint här precis som han gör i Botched och Blade. Annars är hans medverkan i en film inget jag jagar film för att se.

Gillar man kåkfarar-flicks så gillar man denna och till skillnad från Animal med Ving Rahmes så är denna bra.

2 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Inte att förglömma så visar underverket Marisol Nichols tuttarna i denna. :-) Pluspoäng bara det. har jag velat se ända sedan Vegas Vacation.

Weekend Video sa...

Hooters!