söndag 19 april 2009

Vice Squad - 1982


- Hey honey, are you just out cruising?
- Sort of, what do 150 dollars get me?
- Well, a whole lot of pleasure. Half and half, straight, head.
- Have you ever... golden shower? I mean it dosen´t hurt or anything.
- Sorry lover, i just went to the restroom.
- I have a sixpack and a hundred dollars.
- You also got a date with princess running water.

Gary Sherman, mannen bakom Dead & Buried, Raw Meat och Wanted: Dead Or Alive är även skyldig till denna bortglömda och otroligt hårda exploitationare om det ännu hårdare livet bland horor och hallickar. Wings Hauser spelar den psykopatiska hallicken Ramrod som gärna mutilerar sina horor med sin pimpstick, en stålgalge. När han mördar horan Ginger så bestämmer sig dennes polare Princess att sätta dit honom vilket hon gör med. Bara det att han rymmer och startar en skoningslös jakt på henne där inget är heligt. Han hotar, mördar och kastrerar sig fram till henne och det enda som står emellan är en polis som gett sig fan på att stoppa honom till varje pris.

Hårda scener blandas med hård dialog och alla set utom två är autentiska i filmen. Samma med storyn som är fiktiv men baserad på autentiska händelser. Wings Hauser är även den som sjunger den hårda låten i början på filmen och i slutet på den samt att Clintans klassiska replik, "Go ahead... make my day" används för första gången här på film.

Om man som jag gillar sådana här filmer så kommer man att gilla denna. Till skillnad från Angel och alla dess uppföljare så är denna otroligt mycket hårdare och brutalare. Här bjuds vi på alla jäkla möjliga personligheter och scenen i början med en ung pojke som byter "ägare" är rätt jävlig att se även om den är gjord just för filmen. Förutom Hauser så ser vi Season Hubley i rollen som Princess och hon påminner om Dee Wallace fast hon är en bättre skådespelare. Gary Swanson spelar snuten Tom Walsh och han i sin tur påminner om Michael Moriarity fast samma som ovan i fallet Wallace, han är med bättre.

Så låter detta något för er så finns den på fint region 1-släpp från Anchor Bay fast ljudspåret är rätt sketet. Men låt inte det hindra er utan chansa på den för ni lär nog inte bli besvikna. Tänk på bara att Walter Hill sa själv att hade det inte varit för denna filmen så hade aldrig 48 Timmar blivit gjord!

3 kommentarer:

cozzi sa...

Underbar film.
Dialogen i den är som hårdkokt poesi.

Weekend Video sa...

Nu hittade han hit ;D

cozzi sa...

Allt som krävdes var lite Wings Hauser i countryskjorta ;)