måndag 20 april 2009

Epicenter - 2000



PM har inga hämningar och denna gången bjuds vi på lite jordbävningsraffel i skuggan industrispionage och rysk maffia.

Gary Daniels spelar en kille som ska sälja ett hemligt mikro-chip med tillhörande program till ryssarna och blir haffad på kuppen av FBI. Traci Elizabeth Lords, jepp det stämmer, hon har utökat sitt namn i denna filmen, är inte bara en hårt arbetande FBI-agent undercover med hemsk peruk hon är även en ensamstående mamma. Jeff Fahey är även han FBI och kanske inte har rent mjöl i påsen. Lorden som ska eskortera Daniels till Los Angeles upptäcker att dottern på egen hand tagit sig till sin far i just L.A. och med Daniels i släptåget drar dem dit för att hitta henne. Men ryssarna är inte så glada att bli blåsta på konfekten och de drar även de dit men allt kommer i skymundan när den största jordbävningen på film drabbar L.A. och alla roller plötsligt blir omkullkastade.

Väntar man sig sedvanligt PM-mangel så blir man besviken utan detta är mer en vanlig action/katastrof-film från dem. Givetvis får vi skottlossningar och bilkrascher och speciellt en biljakt i början av filmen utmynnar i en jäkligt fräck scen med en spårvagn. Som sig bör så är den inspirerad av den i The Rock och jag kan nästan svära på att de snott en scen ur Speed med. Ni fattar nog vilken när ni ser hiss-scenen. Skådisarna är okej som vanligt och Lorden gör sitt sedvanliga. Hon ger mer än rollen kräver och vad hon själv klarar av så det blir trovärdigt. Men hon är fin att titta på och jag finner henne väldigt underhållande i sig själv. Men nu är inte hon den som är finast i filmen för det är faktiskt Daniela Nani, hon är verkligen fin här och jepp, hon visar upp sig in da flesh! Daniels är sitt vanliga jag men denna gången får vi inget direkt actionspäckat i från honom utan han är mer nedtonad här och har lite Svensson över sig. Fahey är opålitlig som vanligt och sköter sig fint.

Med andra ord så får vi sedvanlig kvalité från PM och det kanske inte är för alla men vi som gillar dem blir inte besvikna. Jordbävningen är bra gjort med tanke på deras budget och resurser och det är gott om bra katastrofscener. Kolla bara in lastbilen som dimper ner i tunnelbanan. Ingen cgi där inte.

Raka rör och bara att rekommendera!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Spårvagnsscenen består väl nästan helt av filmmaterial från Eddie Murphys Metro om jag inte minns fel :)

Jag gillar Epicenter, men mest för jordbävningsscenerna.

Weekend Video sa...

Metro, den var det inte i går man såg!
Ska kolla upp den bara för den sakens skull ;D