torsdag 16 april 2009

Humanoids From The Deep - 1980



Om det är några som är händiga på att göra monsterfilmer så är det jänkarna fanimej. Och givetvis är för det mesta Roger Corman inblandad i smeten, så även här. Regisserad av Barbara Peters som blev sparkad av Corman slutet av filmningen när hon vägrade spela in extra scener med naket där kläder slets av offrena av Humanoiderna under deras attacker och ersatt av Jimmy T. Murakami. Men hon har regisserade allt annat i filmen.

Handlingen är lika tunn som behåringen på Oldsbergs skalle och är inget direkt att gå in på. Men vi gör det ändå. Liten fiskeby hotas plötsligt att utfiskning och enligt byns starke man så är det indianerna som är orsak till det. Sälv vill han ha dit ett fiskeraffinaderi för att på så vis rädda byn. Vad han inte vet är att samma bolag har experimenterat med fisk och nu har dessa rymt och på så vis orsakat tillkomsten av humanoiderna som snart kommer för att para sig med de lokala kjoltygen. Givetvis blir det blodigt och naket.

Som byns starke man ser vi Vic Morrow, som hans nemesis ser vi Doug McClure och vi får även dofsingen Ann Turkel i rollen som forskaren. Morrow sköter sig fint och McClure är bara för söt i sitt rågummiställ som han ser ut som en gigantisk kondom i. Bara den scenen är värd pengarna för filmen. Effekterna är latex, latex i massor och mängder av blod och bröst. Och som humanoiderna ser vi inga stuntmännen för de vägrade ha på sig de löjliga dräkterna enligt dem själva och bolaget var tvungna att hyra in folk för att fylla ut dem rollerna.

Ska ni se denna så läs detta först:

The Japanese DVD under the title "Monster (Humanoids From The Deep)" is the full uncut version including the shot of a man having his head ripped off. It is presented in 1.85:1 widescreen (no anamorphic enhancement though) and looks much better than the slightly cut region 1 DVD.

Gissa vilken utgåva jag har. Skönt monster-raffel av Roger Corman och New World Pictures och bör stå tillsammans med Forbidden World i var respektabel samling.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Läs psykopatens blogg!

http://nimrodofobi.blogspot.com/

Oerhört rått och välskrivet!
Han skriver om våra värsta mardrömmar och får oss att älska dem.
Helt förförande och oemotståndligt.

Weekend Video sa...

Och där blev det reklampaus visst.

Fred Anderson sa...

Han/hon var hos mig också, men han blev inte godkänd för publicering :)

Weekend Video sa...

Kanske dags att aktivera kommentargranskningen då :D

mamoulian sa...

Slutet är väl egentligen det allra bästa... och attackerna på människorna då... Annars är ju den totala anstormningen av humanoids ganska mycket långasammare än självaste Zombi 2 ;-) Men jäkligt skön och underhållande film... med eller utan bara boobs på omslaget ;-D

Weekend Video sa...

Den blir lite randig innan det blir raffel men den är så kort 79 minuter så man har överseende med det :D