onsdag 14 januari 2009

Twins Of Evil - 1971


Detta är verkligen en stygg liten film. Undrar om Hammer egentligen var så grafiska som i denna med våldet? Hur som helst. En elak liten film med en grym Peter Cushing i en brutal roll.
Handling, behövs det?

Nåväl, här kommer den då...

De identiska tvillingarna Maria och Freda hamnar hos sin släkting Gustav som är en puritan av rang och drar sig inte för att visa det. Hans hobby förutom religonskunskap och kuva fruntimmer är att om nätterna rida runt med sina polare och bränna vackra och unga flickor till döds under attityden att de var häxor samt i Djävulens tjänst. Mycket krävs inte för att det ska flamma upp på kvällarna eller för att Gustav ska sätta fart på pållen sin och rida ut i full galopp.

Hans ena syskonbarn är inte lika lätt att kuva och hon ger sig ut på sina egna upptåg och finner sig snart vara biten av den lokala vampyren och på så sätt hjälper till att sprida farsoten. Allt medans Gustav fortsätter sitt lokala korståg och hjälper till att hålla ordning och reda på torpet.
Men Gustav har även ett horn i sidan åt den som bor i det lokala slottet och väntar på sin chans att få lägga tassarna på Greve Karnstein. Vilket han även tids nog får tillfälle åt....

Detta är Cushings stund, inget snack om saken. Han är nog i sitt mest hårdaste esse här och fullkomligt tar över bilden var gång han kommer i rutan. David Warbeck är med och ser mest fånig ut i kråsskjorta och halvlångt hår. Tvillingarna i filmen spelas av just två identiska tvillingar som gjorde en karriär i Playboy innan de började film. Lite naket bjuds det på allt. Även om det tar ett tag.

För de som känner till sina Hammerfilmer vet att detta är inte första gången som slottet Karnstein och dess Greve förekommer. Både slottet och greven förekommer även i The Vampire Lovers med Ingrid Pitt och Cushing där med. Det är även med i Lust For A Vampire och räknas in i Hammers The Karnstein Trilogy med de två redan nämnda filmer. Det omnämns även samtidigt som Greven i Captain Cronos: Vampire Hunter. En annan ypperlig film.

Som sagt. En trevlig och mysig liten film med väldigt sköna miljöer och en hel del gore faktiskt. Jag blev faktiskt överraskad av dess våldsamheter. Positivt överraskad då alltså.

6 kommentarer:

mamoulian sa...

En elak liten film är det synneligen. Warbeck tycker jag är okej, faktiskt, flickorna är mycket trevliga att skåda men Cushing har inga förlåtande drag överhuvudtaget.

Köpte denna i en 3-pack med Vampire Circus och Countess Dracula, varav den i synnerhet den förstnämnda väl är värd en titt.

Sen finns den "Hammern som inte fick bli Hammer", Blood on Satan's Claw, vilken är ännu styggare för sin tid. Watch out for Linda full-frontal Hayden ;-D

Weekend Video sa...

Warbeck är inte dålig utan mer att han ser så lökig ut :D
Countess Dracula är bra film med en vacker Ingrid Pitt! Vampire Circus har jag inte sett men den ska kollas upp, samma med Blood on M-Babys claw ;D

Anonym sa...

Den här hör till mina absoluta Hammer-favoriter. Suverän stämning och en Cushing i sitt esse. Guldrulle!

Weekend Video sa...

Det kommer att bli fler omtittningar på denna, absolut!

Fred Anderson sa...

Har du den på DVD? Vilken utgåva har du i så fall?

Weekend Video sa...

Denna har jag på ett region 2 UK-släpp som jag köpte genom Play. Innehåller även en borttagen scen i extramaterialet.