torsdag 15 januari 2009

Escape From The Bronx: Bronx Warriors 2 - 1983


Kampen om Bronx fortsätter! Det avskydda bolaget från Manhattan ledda av president Clark har startat en kampanj att få bort alla invånarna från området under löfte att de som flyttar ska få nya bostäder i New Mexico. Ett förslag som inte alls är populärt. Speciellt inte hos Trash´s far som inte ser vad fan som är så bra i New Mexico när man kan bo i Bronx!

Men bolaget låter sig inte stoppas av krångliga invånare så de skickar in team DAS ( Disinfestation Annihilation Squad) ledda av Wrangler, en allmänt känd galning och slaktare. Medans de rensar upp med eldkastare och maskingevär så märker de inte att Trash kommit hem igen!

Trash tar ingen skit och snart födds en plan på att de ska kidnappa president Clark för att rädda Bronx och deras område. Så än en gång samlas gängen och denna gången är det krig på allvar!

Castellari sparar verkligen inte på krutet i denna uppföljare till 1990: The Bronx Warriors utan han öser på med allt han kommer över. Peckinpah inspirerade scener i slow motion dryper det av och explosioner har nog aldrig varit fler i en film än det som visas här. Antalet döda är fenomenalt höga 174 stycken!

110 skjutna, 40 i explosioner, 9 av eldkastare, 1 av knivhugg, 1 off-screen, 4 okända, 6 av elektricitet, 2 ansikten krossade av hjälm och ett ansikte fullkomligt krossat av gevärskolv! Detta ser man definitivt inte i vanliga actionfilmer!

Utgåvan jag såg är reg 4:a släppet och det är till skillnad från VIPCOS släpp anamorfiskt samt komplett. VIPCOs släpp saknar en scen i början där en kille blir utkastad från andra våningen och fullkomligt misshandlad av "disinfectorerna" så samlare av kompletta utgåvor bör satsa på denna.

Detta är en kalasfilm som bör finnas i var sann filmälskares samling tillsammans med 1990: The Bronx Warriors. Skådisarna är även denna gången idel kända ansikten:
Mark Gregory som Trash, Henry Silva som Wrangler ( en roll han fullkomligt äger i. Han måste ha fått fria händer för här är han verkligen underhållande!), Giancarlo Prete, Antonio Sabato sr, Massimo Vanni, Romano Puppo, Paolo Malco och Ennio Girolami mfl..

Rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

Fred sa...

That's it, det blir en beställning från Australien!

Jocke Andersson sa...

Heheeh, jag tänkte ungefär samma sak själv. :)

lizzardking sa...

Kanske inte kanonbild hela vägen och lite raspigt ljudspår men det ökar bara känslan av äkthet så det är ett fint köp detta :D