tisdag 20 januari 2009

Burial Ground: The Nights Of Terror - 1981


Detta är verkligen en nasty liten film! En av de bästa zombie-filmerna och en uppvisning i hur det ska gå till!

Andrea Bianchi som även gjort Stripe Nude For Your Killer rattar fram en stämning som sitter i hela filmen. Sleazen flödar precis som i Patrick Still Lives och Mariangela Giordano visar hur en kvinna ska se ut! Precis som det ska vara med andra ord.

Tre par åker ut till sin polare som har en extrapyssla som hobbyarkeolog och som precis kommit chiffer på spåren. Han löser det precis som gästerna anländer OCH samtidigt släpper loss de levande döda som ligger och ruttnar i grunderna av någonting under jorden.

Givetvis tar det inte lång tid innan de ruttnade och långsamma döda hittar sällskapet och börjar sätta sig i dem och utöka sin redan döda skara.

Styrkan här är den brutala stämningen och den lätt schizofrena musik som pumpas konstant. Gore bjuds det på och det är gott om inälvsförtärande och slaskteriavfall som går åt. Hålen i kropparna är stora och blodet rejält rött. Naket bjuds vi på och det ärett säkert kort i italienska zombieraffel. Visst är vissa scener här rippade från Fulcis Zombi 2 men det sväljer man direkt. Det ser hårdare ut här!

Zombiesarna denna gången är lite mer framåtskridande än sina andra kollegor då de inte drar sig för att plundra verktygsförrådet och använda dess innehåll för att sätta dit de som de vill äta. En höjdarscen är när de kastar spik och naglar fast ett hembiträde och sedan använder en gammal lie för att kapa huvudet på henne för att komma till och käka upp det. Inte blir det bättre när en av gästerna kommer och kastar ut resten av kroppen till dem med!

Med andra ord en kalasfilm för hela familjen så bänka er och njut av en av de bästa z-filmerna där finns!

6 kommentarer:

mamoulian sa...

Den här filmen är en riktigt fuling. Men den är bra oxå och inte bara för Peter Bark och Mariangelas skulle :-o

Zombierna tycker jag är kreativa, inte bara i "tanke", utan faktikst i sitt utseende; jag tycker man har lagt ner möda på att variera dem bra. De är både läskiga och roliga att se på.

Den här filmen är milsvis bättre än den riktigt fula och dumma Matteis film som man ibland förväxlar denna med...

En av de klart bättre zombiefilmerna från den gyllene italienska zombie-eran ;-D

Jocke Andersson sa...

Kan inte göra annat än att hålla med. Första gången jag såg rullen så hatade jag den, men sen vet jag inte vad som hände... nuförtiden tycker jag att den är en av de bästa italienska zombiefilmerna som någonsin gjort. Tror det beror på att den är sådär härligt ful och sleazig. :)

Weekend Video sa...

Samma här :D
Tyckte den var hemsk på alla vis första gången men nu så sitter den som en fläskläpp!

Fred Anderson sa...

Jag håller givetvis med er, vad annars? Jag har god smak.

För att straffa människor med dålig smak så ska jag snarast skriva en kärleksfull recension till Zombie Holocaust.

mamoulian sa...

Gör det, Fred! :-D

Weekend Video sa...

Rock on Fred! :D