söndag 25 januari 2009

SharkMan - 2005


Först MosquitoMan! sen SnakeMan! och nu SharkMan! Hjältarna på Nu Image vet inga gränser!

Dr. Preston King (Jeffrey Combs) har blandat mänsklig DNA med DNA från en Hammarhaj. När hans son är döende och han inte kan rädda honom så "skapar" han om honom i formen av en haj. Sen använder han honom till att rensa ut gamla fiender. Han bjuder in gamla oförätter till sin ö och låter sedan sonen gå lös på dem. Och allt hade funkat såvida inte den gamle räven Tom Reed (William Forsythe) varit med!

Allt är bäddat för trubbel och det är precis vad som sker med!

Nu Image = underhållning! Den saken är säker fast deras filmer har alltid en tendens att bli lite sega emellanåt. Så även här. Annars är det fett ös som gäller och vi bjuds på en hel del fina attacker. Effekterna vevas mellan kille i latexdräkt och cgi. De flesta attacker som involverar avslitna lemmar som sjunker stilfullt till bottnen är i cgi och några av dem är av killen i latexoutfiten.


Varelsen visar sig vara väldigt lik den från Peter Benchley´s Creature. Rättare sagt, den är så nära en kopia som den kan bli!Skådisarna förutom Forsythe och Combs sköter sig helt okej och vår gamla favoritryss är med. Jepp, han är Combs högra hand här och springer runt med hukad rygg och ska spela lite puckelrygg. En annan gammal goding är den stora ryssen från In Hell med Van Damme. Annars är det mest öststatare som vanligt.

Effekterna är helt okej pch det är en hel del gore i denna i slutet, även i resten av filmen med fast mest där. Vi bjuds på en del pang-pang med för de som gillar sådant. Inget vidare direkt om man ska vara ärlig efter att ha sett deras vanliga actionfilmer.

Men allt som allt, en skön hajhybridsfilm som slår SnakeMan med råge!
Absolut värd en titt men se den Japanska DVD´n för den är i anamorfisk widescreen medan reg 1-släppet är i 4-3.

3 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Oooh, det där är en fin gummidräkt.... jag måste ha tag på en utgåva i widescreen...

lizzardking sa...

Se om du hittar japanaren, den är fin annars :D

mamoulian sa...

Härlig partykostym! :-D