lördag 31 januari 2009

The Hills Have Eyes 2 - 2007


Scream Bloody Gore brölade Chuck och hans trogna manskap på Deaths första platta vid samma namn. En platta som fortfarande visar hur det ska låta!
Samma sak gäller i denna uppföljare till remaken på Wes Cravens originalfilm.
Gore galore bjuds det på här och det är kanon!

Ett gäng reservister eller någon slags militärer åker ut i öknen för att kolla upp Sektor 16 där det varit tidigare oroligheter och familjer försvunnit. Vad de inte inte vet är att mutanterna från första filmen är kvar och att denna gången det är parningsdags!

Soldaterna som sig bör är av olika kartaktärer dock inga nya i det facket. Vi har stridisarna, den förväxta jättebebisen, den oheta latinan som tror hon är het, den fete latinon som tror han är Rambo och ska kompensera sin fjuttiga längd med attityd, vi har liraren som inte tror på kriget och drabbas av befälets vrede, Tara Reid-kopian som gärna nuppar i de egna leden och gfivetvis ett hårt befäl som skäller ofta och gärna.

Givetvis är de endast kanonmat eller rätare sagt mutantmat här och det är precis vad man vill se. Idioterna bli uppkäkade. Det är inget som hos dem som får mig att hålla några tummar för dem och det är nog inte meningen. Jag sätter heller pengarna på mutanterna. De är mer underhållande och sköna.

Goret är som sagt utsökt och förutom lite cgi-gjort blod så är allt annat hederlig slaktavfall och latex. Precis som det ska vara!
Detta är ett bra exempel på att en uppföljare kan vara bättre än en originalfilm. Inte nog med att den är blodigare och mer sadistisk den är även betydligt snabbare och roligare att titta på. Det är som om dem har bestämt sig för att skita i allt och bara ösa på allt vad det går!

Om man som jag gillar Wrong Turn 2 så gillar man denna fast i fallet Wrong Turn 2 så är oroginalet överlägset där fast tvåan är så jävla kul och underhållande med en strålande Henry Rollins i en av rollerna. Så skit i allt och bänka er framför lite hederligt mangel och glöm inte bort!

En film som börjar med att en kvinna som föder och sedan får både foster som moderkaka utslitet i ett enda drag inte kan vara dålig!

3 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag blev riktigt chockad över hur bra första remaken var så jag tyckte den här var riktigt usel. Fast den tog sig efter halva filmen när man äntligen stoppade in lite gore. :)

Fred Anderson sa...

Jag älskar tvåan! Ettan är mästerverket, men tvåan är på sitt sätt ännu bättre... det kan ha med att den helt släpper alla konstnärliga ambitioner och bara kör hårt våld och dumhet :) Jag hoppas verkligen på en DTV-trea eller nåt.

Weekend Video sa...

En trea hade verkligen inte gjort ont! Fortsätter den bara i samma spår som tvåan så är det verkligen något att se fram emot :D