lördag 10 januari 2009

Killer Crocodile 2 - 1990


And here we go again!
Krokodilen är tillbaka och denna gången är det Giannetto De Rossi som står bakom kameran. Fabrizio De Angelis tröttnade på hans tjat och lät honom regissera denna. Allt enligt De Angelis himself i en intervju jag läste med honom i The Darkside Magazine. Förmodligen var De Angelis sur för De Rossi gjorde ett bättre jobb med denna än De Angelis gjorde med den första filmen.

I sann uppföljaranda så är givetvis krokodilen större och värre i denna än i den första filmen. Och sådant är alltid bra! Det är även fler kroppsavslitningar i denna och favoriten är när ett gäng nunnor och småkottar är ute och störar sig på floden och får en väldigt opartisk domare på halsen i deras sångtävling. Resultatet: el krokodilo vs småkottarna = 2 - 0

En annan höjdarscen är när förmodligen världens sämsta biltjuv som försöker bryta sig in i en redan öppen bil! Jag menar, hur korkad får man vara egentligen?

De mystiska tunnorna som våra hjältar skulle stoppa i den första filmen är på tapeten igen och en stor tidning i USA får reda på det och skickar ut sina senaste skjutjärnsjournalist som bara tidigare skrivit recept på saken. En lokal byggmogul låter träsket rensas upp men låter innehållet i tunnorna vara kvar så journalisten far ut i bushen, möter den nygamla lokalkändisen och blir strandsatt.

Till hjälp kommer de två lirarna från de första filmen och cirkusen är i stan igen!

Samma gäng bakom som framför kameran och denna gången ett mer fartfyllt äventyr och mer gore. De Rossi är säkrare på regissera och det blir en jämnare film att följa. Visst, krokodilen låter fortfarande som en flock vilda grizzlybjörnar lösa på en koloni för blinda lesbianer med pms men det är bara charmigt.
Själv tror jag absolut att en muterad krokodil låter på det viset.

En skön film med muterad krokodil. Vad mer kan man begära?
Sa jag att modellen är enorm?

Rekommenderas till alla djurälskare!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Som jag sa: helt klart bättre!

Synd bara att dessa finns på någon svindyr tysk dvd. Hade velat se en billigare utgåva.

Weekend Video sa...

Har dem själv på dessa dyra utgåvor hahaha Finns på japansläpp med men dem är OOP sedan länge. Men billigare och bättre släpp är absolut välkomna då dessa inte är direkt perfekta. Den första filmen är anamorfisk medans tvåan inte är det.