lördag 24 januari 2009

Sinbad Of The Seven Seas - 1989



Ett magiskt äventyr bjuds man på här och det måste jag bara hålla med om!
Lou Ferrigno spelar Sinbad i en historia av Edgar Allan Poe regisserad av Enzo G. Castellari!
Fast det med Poe ska man nog ta med en klackspark...

Sinbad och hans muntra män, Viking, Samurai och några till bestämmer sig för att hjälpa en prins att bekämpa den onde magikern Jaffar som stulit prinsens prinsessa. Hela kungadömmet är förtrollat så allt hopp står till Sinbad och grabbarna. De har en mödosam resa framför sig där de möter The Legion Of Death, anländer till Skull Island och möter fagra amazoner. Med andra ord, upplagt för ett magiskt äventyr!

Detta är en höjdarfilm att ta sig igenom då den är gjord med stort hjärta och värme av Castellari. Som sig bör så har han med en stor del gamla favoriter. Brorsan Ennio Girolami spelar Viking (med tatuering! blekt sådan med..) Stefania Girolami, dottern spelar Kyra här, Lou Ferrigno spelar Sinbad som sagt, John Steiner ÄR Jaffar! Hal Yamanouchi från otaliga Italienska filmer spelar Samurai och Romano Puppo spelar Captain.

Luigi Cozzi har skrivit manus och då blir det automatiskt lite sci-fi i det hela, så även här. Dialogen är fullständigt lysande. Helst Steiners då som spelar över å det grövsta, se själva:

Jaffar: Beware of your ambition, Soukra! You must be second to someone, why not me?
Soukra: Have you taken your medication this morning?

Soukra: There you go again, basking in your bubbles of fiction.

Jaffar: I'm warning you! You are forcing me to carry out my most devastating act of magical madness!

Jaffar: [to a gem] For the last time... I command you, in the name of all that is evil... budge! Budge!

Jaffar: No one is going to save you! And no one... not Prince Ali... not even his friend Sinbad, the man who I hate more than hate itself, will stand between me... and my heart's desire!... Ha!

Sköna scener är här gott om med. Speciellt en när Sinbad hamnar i en fängelsehåla och sweet talkar till sig en massa ormar som han sen knyter ihop till ett rep och klättrar ut på!
En annan är när de möter Legion Of Death som visar sig vara 6 lirare i pyjamas som när de träffas av slag eller hugg låter som ugglor! Vad som är mest underhållande i den scenen är när Ferrigno himself dyker upp till tonerna av en ostig synth och blåser upp näsborrarna och flexar bröstmusklerna...

En annan säker scen är när de möter ytterligare fler döingar som reser sig ur sanden, speciellt en är läcker då han kommer upp med en lika död häst! Allt i slow motion givetvis.

Jaffar, Steiner när han är som värst på alla vis! har en hjärntvättarmaskin som han har fångat prinsens prinsessa i. Den är totalt gjord i genomskinlig plast och har en konstig röd vätska som flyter igenom den hela tiden. Om den funkar har jag ingen aning om men den ser skön ut! Jaffar är verkligen en härlig typ! Jag skrattade var gång han var i bild med sitt överspel.

Castellari har gjort ett bra jobb här med sköna miljöer och bra kulisser. Filmen är mer som en matiné än en äventyrsfilm fast när jag föreslog den för grabbben så sågade han den. Men vad vet han? Han är bara 11 och gillar Stallone, Schwarzenegger och Die Hard. Men han ska nog lära sig uppskatta Castellari tids nog!

Så bänka er framför tv´n med pommes, kött och bearnaisesås och njut av ett magiskt äventyr av Castellari! Det har ni förtjänat!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Köpte den mest för det där underbart självgoda smajlet Ferrigno lägger av på omslaget;) men det visade ju sig vara en störtskön matinerulle.

Fred Anderson sa...

Jaha! Visste inte att den här fanns på dvd, så nu är den beställd! Och Luigi Cozzis två Hercules-filmer med Ferrigno slank med av bara farten :)

Weekend Video sa...

Tyvärr är Hercules-filmerna inget direkt mot denna. De är väldigt dåliga faktiskt tyckte jag. Tvåan är verkligen dålig men killen i björndräkt i början på den första är värd priset bara han :D
Men hoppas du gillar dem Fred!

cozzi:
Det är i stil med hans frilla i filmen det hahaha

Fred Anderson sa...

Lizzard: Jag har hört det också, men av principskäl så måste jag ha allt som Luigi Cozzi har regisserat :)