lördag 31 januari 2009

Assassination - 1987


För ett tag sedan klargjorde jag att Cannon Films bara gjort två bra filmer och det var kanske lite överdrivit. De har några fler bra filmer än så. Faktiskt. Fast detta är inte en av dem.

Kalle Bronson spelar Killian, Secret Service agent som ryker på att skydda rikets första dam. Jill Ireland givetvis. Någon vill av någon konstig anledningen döda henne. Efter 5 minuter i filmen ville till och med jag döda henne faktiskt.
Men Killian biter ihop och drar ut på jakt efter förövarna med damen i släptåg och finner att det hela går högt upp i de fina kretsarna....

Detta är ingen direkt Bronson-film man skriver hem till mamma om. Den precis som Messenger Of Death känns som ett avsnitt av Mord Och Inga Visor. Man väntar på bara på att Angela Lansbury ska komma in och börja virka i vilken minut som helst.
Visst förekommer det lite våld här men inget i klass med Death Wish 3, långt i från.

Men annars är det ett lättsmält alternativ till Rambo eller någon av Death Wish-filmerna speciellt om man slöligger på soffan och inväntar sömnen eller posten och det spelar ingen roll om man visar en kvart eller två då och då.

Endast för komplettister av Bronson eller bara för folk som gillar lättsamt och lite lagom underhållningsvåld av familjevänligt märke. Vi andra som ser den nog ändå...

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Nä, Assassination är ingen inspirerad produktion tyvärr. Den kunde ha blivit så mycket bättre. Peter Hunt var vanligtvis en riktigt bra regissör, till exempel I Hennes Majestäts Hemliga Tjänst och Gold, men varken han eller Bronson verkade direkt engagerade i den här filmen.

Jay sa...

Minns att jag spelade in den från Kanal 5 i unga år men stängde av den efter ca 30 minuter för den var riktigt dålig

Weekend Video sa...

Fred:
Bronson springer mest runt ut och flinar fånigt precis som om han är på semester hahaha

J:
Borde ju vara din bag denna ju?