lördag 10 januari 2009

Bloodrayne 2 : Deliverance - 2007


Uwe Boll, mannen på allas läppar varav de flesta är kritiska. Jag gillar en stor del av hans filmer men inte alla. Tunnel Rats och Postal tyckte jag inte var något vidare direkt. Seed okej. House Of the Dead är ett smärre mästerverk. Alone in The Dark ska ses om och In The Name Of The King delar samma öde. Bloodrayne måste man vara på ett visst humör för att uppskatta men den är skön i det stora hela och nu är det dags för yxan att falla på tvåan. Bloodrayne 2: Deliverance.

Bloodrayne har lämnat livet på vischan och alla farligheter där och dragit sig in till staden och ett par hundra år fram i tiden med till en liten håla i vilda western kallad Deliverance. Staden är plågad av vampyrer som leds av Billy The Kid och han han tagit alla småttingarna i staden som gisslan/snacks på kvällskvisten.

Efter att ha sprungit på en mystisk främling (Michael Paré som fått en uppryckning i karriären i dr Bolls händer) och fått på nöten av Billys hejdukar så finner hon sig i finkan och ska hängas. Hon lyckas fly och finner sig i vård av främlingen igen. De bestämmer sig för att rädda småttingarna/snacksen från Billy och samlar ihop ett gäng på två personer till och rider in till stan för att rensa upp i Deliverance. Allt till tonerna av musik.

Detta är en väldigt lätt film att såga, otroligt lätt. Men det tänker jag inte göra. Visst filmen har sina brister och sina påtagliga missar men den är stabilt gjord och gillar man Bolls andra filmer så bör man gilla denna med. Tempot är inte som i hans andra filmer och inte heller lika vansinnig men Natassia Malthe som plockat upp manteln efter Loken funkar fint och är trevligare att titta på med. Att hon sedan var med i Lake Placid och är just den snygga polisen som jag aldrig hittade gör det inte sämre heller. Och hon har ju gjort Alone In The Dark 2 med nu så då blir det att se den med.

Goret är inte lika som i den första filmen då det inte är något i denna. Lite blod och lite squibs. That´s it! Gore hounds beware!
Men det är gott om Peckinpah inspirerade scener i slow motion och speciellt scenen i ladan i slutet är väldigt skön!

Michael Paré har vi nämnt redan medan Zack Ward som spelar Billy är bara pinsam. Han ser mer ut som en tysk slöjdlärare i mellanstadiet istället för en vansinnig vampyr med en stad i sina klor. Alla andra i filen är säkert tyskar som Boll brukar ha med, ni känner säkert igen de flesta.

Filmen är inspelad i Kanada och det är fina miljöer även om vissa av dem ser ut som de är filmade utan för mitt fönster! Och hur ofta ser man en western i snömiljö förutom i The Great Silence?

Så svälj stoltheten och acceptera Boll i era liv. Det mår ni bättre av. Tro mig.

2 kommentarer:

mamoulian sa...

Bloodrayne tyckte jag var ganska okej, faktiskt... Får kanske boll med lite Boll nån gång framöver ;-) Allvarligt, den där Great Silence måste man nog se, snarast :-o

Weekend Video sa...

Bloodrayne är skön och tror faktiskt jag ska se själv. Står mellan den och Bronx Warriors nu. Slutar med att det blir båda två om jag känner mig själv hahaha

Great Silence är ett mästerverk! Den bara måste du skaffa :D