tisdag 6 januari 2009

Transporter 3 - 2008


Statham är en stabil lirare som spottar ur sig filmer i ett rasande tempo. Death Race är en fenomenal film som levererar på varje punkt. Denna gör absolut inte det!

Frank Martin är på fiskesemester med sin polare kommissarien Tarconi. Plötsligt finner han sig i ett farligt transportuppdrag som han inte vill vara delaktig i. Inte nog med det. Lämnar han bilen med mer än 25 meter så sprängs han så med andra ord. Dit Frank måste gå. Dit måste bilen gå. Och denna gången är det en ny "skönhet" som han måste asa runt med sig. Givetvis får han även denna gången tillfälle att visa sina färdigheter.

Jag gillar de andra filmerna i serien som är en fräsch fläkt av underhållning och bra action samt lite skön bilkörning. Denna har inget av det.
Actionscenerna där Statham får visa upp sina konster är inte många och det verkar som i den största av dem att det mest går ut på att visa upp Stahams kropp.

Så gott som alla biljaktscener är filmade hypersnabbt samt det är värre MTV-klippning på just dessa i denna än i Tony Scotts hela Domino som även den var en besvikelse på fler än ett sätt. Tempot på jakterna är hyper som sagt medans det andra tempot i den vanliga filmen är raka motsatsen.

Det nya "fyndet" i filmen är en skabbig ryska som förmodligen har gjort sin del av öststatsporr med Rocco innan hon lade Hollywood för sina fötter och fick in sina fingrar i denna filmen. Hon är så fruktansvärt dryg och tråkig så till och med grabben min klagade på denna. Hon har lika mycket utstrålning som en ICA-påse fast hon har fina ben.
Sen att hon medverkar till en av de dummaste scener jag sett med Statham gör det inte lättare att gilla henne heller. Hon faller bort hårt!

Ska det bli en fyra här så hoppas jag att Luc Besson tar sig ur sin haschdvala eller vad nu han befinner sig i och skriver något bättre. Mycket bättre helst!

För att ha varit en serie som startade som en vråltrimmad BMW så tvärnitar den totalt som en gammal Lada med soppatorsk och taskig väghållning. Hade jag varit bilbesiktningen så hade den fått körbud direkt!

Undvik!

3 kommentarer:

Jay sa...

Jag tyckte att den var ok men inte lika bra som dom andra två delarna

Ty sa...

Thought this wasn't bad. Didn't like the quick cut fight scenes though.

Weekend Video sa...

I couldn´t stand that skank that was in the movie but i have ordered it on Blu-ray but that is just keep the collection intact ;)